Sari la conținut

Accesul la magazinele neesențiale, doar cu certificatul verde. Premierul spune că vrea să evite carantina. „Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Florin Cîțu

Accesul la magazinele neesențiale, doar cu certificatul verde. Premierul spune că vrea să evite carantina. „Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic”.

Vineri, 15 octombrie, premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, că Biroul Executiv al PNL a decis susținerea în Parlament a demersurilor pentru introducerea certificatului verde în afara magazinelor esențiale.

„Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic”

„A doua decizie pe care a aluat-o Biroul Executiv al PNL astăzi este aceea de a susține în Parlamentul României demersurile pentru introducerea certificatului verde pentru activitățile economice, în afară de cele esențiale.

Este foarte important, vine sezonul de iarnă, toată lumea vrea să știe cum va funcționa economia. Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic, dar este soluția de a menține economia deschisă în perioada următoare, o soluţie viabilă, și a nu introduce un nou lockdown”, a precizat Florin Cîțu.

S-a decis! Accesul la magazinele neesențiale,doar cu certificatul verde

Raed Arafat declara, joi, 14 octombrie, că a a avut o discuție cu premierul interimar Florin Cîţu după ce acesta a spus că ar trebui implementat certificatul verde şi în magazine şi a precizat că afirmaţia sa nu se referă la cele esenţiale.

„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde.

Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces.

(…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a declarat șeful DSU, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel