Categories: Ştiri sănătate

Noi detalii despre accidentul în care a murit unul dintre cei mai renumiți chirurgi din România. Ce s-a descoperit pe camerele de supraveghere din trafic

Au apărut noi informaţii în cazul accidentului bizar în care a murit unul dintre cei mai renumiți chirurgi toracici români, dr. Cornel Petreanu. Medicul era anchetat de DNA pentru luare de mită și ar fi fugit brusc de lângă soția însărcinată în ziua accidentului. Anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. 

Doctorul nu purta centură de siguranţă, spun surse din interiorul anchetei, şi nu pare să pună frână înainte să îşi zdrobească maşina de un pod de pe DN1.

I-a spus soției însărcinate că lipsește 15 minute

Accidentul a avut loc fix la ieşirea din oraşul Otopeni. Medicul Cornel Petreanu circula cu viteză mare spre direcţia Ploieşti. În mod inexplicabil, s-a îndreptat spre piciorul podului feroviar de peste Drumul Naţional 1 fără să încerce să redreseze maşina sau să frâneze.

Chirurgul ar fi fost de dimineaţă la biserica din Otopeni, împreună cu soţia, potrivit surselor Observator. La un moment dat, i-a spus acesteia că lipseşte 15 minute. Accidentul le ridică multe semne de întrebare poliţiştilor, care iau în calcul şi varianta unei sinucideri. Familia medicului de 48 de ani şi colegii nu înţeleg ce s-a întâmplat.

Ultimele momente din viaţa lui Cornel Petreanu ar putea oferi anchetatorilor primele răspunsuri – dau indicii importante în cazul accidentului în care a murit chirurgul. Un alt punct important va fi expertiza tehnică a maşinii lui.

”Avem de a face cu un suicid asumat”

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum bărbatul nu a avut nicio intenție de a frâna. Traficul pe Drumul Naţional 1 era lejer – şoseaua era uscată şi nici alţi şoferi nu au fost implicaţi în coliziune. Rezultatele autopsie vor stabili dacă medicul a fost sau nu conștient în momentul impactului.

Un asemenea accident poate avea două mari cauze: o defecţiune tehnică a maşinii sau o eroare a şoferului, spun specialiştii auto. În ultima vreme, chirurgul era îngândurat, de când procurorii anticorupţie îl anchetau pentru că ar fi luat mită de pacienţi. De aici apare altă variantă luată în calcul de criminalişti.

”Când cei care cred că nu vor ajunge vreodată în faţa justiţiei ajung acolo, fie fug din ţară, fie se predau, fie se sinucid. Şi aici, dacă nu avem problema medicală, avem de a face cu un suicid asumat şi unde orice altă frână interioară a fost anulată prin modalitatea prin care a ales să îşi curme viaţa,” a precizat, pentru observatornews, Dan Antonescu, expert criminalist.

Zeci de doctori de la Institutului Marius Nasta din Bucureşti au ţinut un moment de reculegere în memoria chirurgului.

Cariera lui Cornel Petreanu, considerat unul dintre cei mai buni în chirurgie toracică, a luat o întorsătură neaşteptată luna trecută, când a fost ridicat de procurorii DNA.

Recent Posts

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

17 minute ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

48 de minute ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

o oră ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

2 ore ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

2 ore ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra