Sari la conținut

Noi detalii despre accidentul în care a murit unul dintre cei mai renumiți chirurgi din România. Ce s-a descoperit pe camerele de supraveghere din trafic

Sursă foto: observatonews
Dr. Cornel Petreanu nu purta centură de siguranță și nu a încercat să frâneze

Au apărut noi informaţii în cazul accidentului bizar în care a murit unul dintre cei mai renumiți chirurgi toracici români, dr. Cornel Petreanu. Medicul era anchetat de DNA pentru luare de mită și ar fi fugit brusc de lângă soția însărcinată în ziua accidentului. Anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. 

Doctorul nu purta centură de siguranţă, spun surse din interiorul anchetei, şi nu pare să pună frână înainte să îşi zdrobească maşina de un pod de pe DN1.

I-a spus soției însărcinate că lipsește 15 minute

Accidentul a avut loc fix la ieşirea din oraşul Otopeni. Medicul Cornel Petreanu circula cu viteză mare spre direcţia Ploieşti. În mod inexplicabil, s-a îndreptat spre piciorul podului feroviar de peste Drumul Naţional 1 fără să încerce să redreseze maşina sau să frâneze.

Chirurgul ar fi fost de dimineaţă la biserica din Otopeni, împreună cu soţia, potrivit surselor Observator. La un moment dat, i-a spus acesteia că lipseşte 15 minute. Accidentul le ridică multe semne de întrebare poliţiştilor, care iau în calcul şi varianta unei sinucideri. Familia medicului de 48 de ani şi colegii nu înţeleg ce s-a întâmplat.

Ultimele momente din viaţa lui Cornel Petreanu ar putea oferi anchetatorilor primele răspunsuri – dau indicii importante în cazul accidentului în care a murit chirurgul. Un alt punct important va fi expertiza tehnică a maşinii lui.

”Avem de a face cu un suicid asumat”

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum bărbatul nu a avut nicio intenție de a frâna. Traficul pe Drumul Naţional 1 era lejer – şoseaua era uscată şi nici alţi şoferi nu au fost implicaţi în coliziune. Rezultatele autopsie vor stabili dacă medicul a fost sau nu conștient în momentul impactului.

Un asemenea accident poate avea două mari cauze: o defecţiune tehnică a maşinii sau o eroare a şoferului, spun specialiştii auto. În ultima vreme, chirurgul era îngândurat, de când procurorii anticorupţie îl anchetau pentru că ar fi luat mită de pacienţi. De aici apare altă variantă luată în calcul de criminalişti.

”Când cei care cred că nu vor ajunge vreodată în faţa justiţiei ajung acolo, fie fug din ţară, fie se predau, fie se sinucid. Şi aici, dacă nu avem problema medicală, avem de a face cu un suicid asumat şi unde orice altă frână interioară a fost anulată prin modalitatea prin care a ales să îşi curme viaţa,” a precizat, pentru observatornews, Dan Antonescu, expert criminalist.

Zeci de doctori de la Institutului Marius Nasta din Bucureşti au ţinut un moment de reculegere în memoria chirurgului.

Cariera lui Cornel Petreanu, considerat unul dintre cei mai buni în chirurgie toracică, a luat o întorsătură neaşteptată luna trecută, când a fost ridicat de procurorii DNA.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: