Categories: Stil de viaţă

Aceasta este vitamina care te poate întineri cu până la 10 ani

Dacă există un lucru care nu poate fi oprit, acesta este trecerea timpului. Oricât de mult ți-ai dori, este inevitabil, iar anii își pun amprenta, iar stilul de viață pe care l-ai avut de-a lungul vieții își poate pune amprenta.

Deși nu poate fi oprit și nu există o fântână a tinereții care să oprească îmbătrânirea, ceea ce poți face este să ai obiceiuri de viață sănătoase pentru a preveni ca faimoasele „dureri” să își facă simțită prezența.

Un stil de viață sănătos nu este o garanție că nu se va întâmpla nimic, dar este o modalitate de a întări organismul și de a preveni bolile. În plus, persoanele care fac exerciții fizice, dorm bine, beau apă și au o dietă sănătoasă pot întârzia semnele îmbătrânirii și pot avea o bătrânețe mai sănătoasă.

Organizația Mondială a Sănătății explica: „Bătrânețea reprezintă o construcție socială și biografică a ultimului moment al cursului vieții și cuprinde ultimele decenii din viața unui individ, cu un punct final marcat de moarte, a cărui progresie este o funcție a identităților de gen, a experiențelor de viață, a evenimentelor cruciale și a tranzițiilor cu care se confruntă pe parcursul vieții”.

„Este corelată cu înaintarea în vârstă și modelează transformările fizice, cognitive, emoționale și sociale ale individului, care sunt inexorabil legate de pierderea treptată a capacităților corporale și funcționale și de declinul densității osoase, al tonusului muscular și al forței. Gravitatea sa va fi relativă, în funcție de deciziile și acțiunile care au fost întreprinse treptat pe parcursul vieții, adică în timpul procesului de îmbătrânire”, spune el.

Aceasta este vitamina care te poate întineri cu până la 10 ani

Deși nu fac minuni, vitaminele sunt aliați de nădejde în îngrijirea, calmarea și întărirea organismului.

Potrivit site-ului Medline Plus, „vitaminele sunt un grup de substanțe care sunt necesare pentru funcționarea normală a celulelor, pentru creștere și dezvoltare. Există 13 vitamine esențiale. Aceasta înseamnă că aceste vitamine sunt necesare pentru ca organismul să funcționeze corect”.

Portalul menționat mai sus precizează că acestea sunt:

  • Vitamina A
  • Vitamina C
  • Vitamina D
  • Vitamina E
  • Vitamina K
  • Vitamina B1
  • Vitamina B2
  • Vitamina B3
  • Vitamina B6
  • Vitamina B12
  • Folat (acid folic și B9)
  • Acid patogenic (B5)
  • Biotina (B7)
  • Acid folic sau B9

În acest grup există una care poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii și anume vitamina C. Aceasta poate fi găsită în alimente sau poate fi consumată în capsule. Această vitamină are, printre proprietățile sale, posibilitatea de a produce colagen, o proteină care previne îmbătrânirea pielii. De asemenea, ajută la regenerarea celulelor pielii și dă vitalitate pielii.

Recent Posts

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

26 de minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

56 de minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

o oră ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Citeste si: