Această plantă este o binecuvântare de la Dumnezeu!Luptă cu insomnia, tensiunea arterială crescută, zahărul și grăsimea din sânge

Iată 9 motive pentru care TREBUIE să incluzi frunze de dafin în dieta ta. Frunza de dafin a fost folosită pentru proprietățile sale medicinale și aromatizante de generații. Citiți mai departe pentru a afla câteva dintre beneficiile de neimaginat pentru sănătate ale frunzei de dafin!

Această plantă culinară este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale medicinale vechi și pentru diferitele beneficii pentru sănătate. Frunzele de dafin au proprietăți anticancerigene, antiinflamatorii și antibacteriene, toate care pot ajuta la gestionarea anumitor probleme de sănătate. Chiar și Ayurveda consideră această plantă ca un remediu eficient acasă pentru a vindeca diferite afecțiuni.

1. Ajută la gestionarea diabetului

Îți este greu să faci față diabetului? Ei bine, dacă sunteți expus riscului de a dezvolta diabet sau ați dezvoltat deja afecțiunea, consumul de frunze de dafin este perfect pentru voi. Îți poate reduce nivelul de zahăr și se dovedește eficient în tratarea diabetului de tip 2. Împreună cu asta, poate reduce și nivelul colesterolului rău.

2. Îmbunătățește digestia

Frunzele de dafin pot avea un impact asupra sistemului gastrointestinal prin prevenirea leziunilor gastrice și prin promovarea urinarii. Acest lucru ajută la eliberarea toxinelor în organism și ajută la sănătatea rinichilor. În plus, compușii organici găsiți în frunzele de dafin sunt foarte eficienți în a ajuta cu stomacul deranjat, în calmarea sindromului de colon iritabil sau chiar pentru a facilita digerarea alimentelor.

3. Trateaza afectiunile respiratorii

Frunza de dafin este, de asemenea, o sursă de ulei esențial. Uleiul esențial extras din această frunză poate fi folosit pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni respiratorii.

4. Luptă împotriva infecțiilor fungice

S-a demonstrat că frunza de dafin oferă proprietăți antifungice, care pot combate afecțiunile fungice. Aceste proprietăți împreună cu conținutul său de vitamina C pot proteja pielea de orice fel de infecție și iritație.

5. Ajută la reducerea stresului și a anxietății

Mereu stresat? Dacă da, trebuie să știți că prezența linalolului în frunzele de dafin poate scădea nivelul de stres și anxietate din organism. De asemenea, are calități naturale calmante care te pot ajuta să te calmezi și pot reduce și șansele de depresie.

6. Poate controla inflamația

Frunza de dafin conține lactone sesquiterpenice, despre care se știe că luptă împotriva inflamației prin inhibarea producției de oxid nitric, care este una dintre cauzele din spatele inflamației.

7. Protejează sănătatea inimii

Inima tinde să funcționeze mai bine datorită rutinei și acidului cafeic, ambele se găsesc în frunzele de dafin. Aceste proprietăți pot întări pereții capilari ai inimii și pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău.

8. Rezolvă problemele părului

Frunzele de dafin sunt încărcate cu proprietăți care pot face minuni pentru părul tău și pot duce la creșterea părului, potrivit Health Shots.. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați frunzele de dafin în apă și apoi să le frecați pe scalp după șamponare pentru a scăpa de mătreață.

9. Proprietăți anticancerigene

Potrivit Journal of Nutrition Research, frunzele de dafin au prezentat rezultate promițătoare ca agent anticancerigen. Combinația unică de antioxidanți și compuși organici din frunzele de dafin, inclusiv fitonutrienți, catechine, linalol și partenolidă ajută la prevenirea organismului de efectele radicalilor liberi care cauzează cancer.

Recent Posts

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

29 de minute ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

59 de minute ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

o oră ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

2 ore ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

2 ore ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

3 ore ago

Citeste si: