Acest ceai miraculos previne bolile cronice, reduce anxietatea și calmează durerile menstruale

Când vine vorba de ceai, nu trebuie să ne mulțumim doar cu opțiunile pe care le găsim în supermarket. Deși ceaiul negru, roșu sau verde are multe proprietăți pozitive, există câteva ceaiuri neobișnuite care au efecte deosebite asupra organismului.

Unul dintre acestea este ceaiul din petale de trandafir. Această băutură caldă are o serie de beneficii, care ajută la menținerea organismului în formă și poate împiedica progresia sau prevenirea unor boli grave.

Aceste beneficii au fost dezvăluite în urma diferitelor studii realizate de universități și organizații legate de alimentație. Printre acestea se numără lucrări realizate de Universitatea din Bogota (Columbia) și de Institutul Național de Tehnologie Agricolă din Argentina (INTA).

Care sunt efectele nutriționale ale ceaiului de trandafir?

În ceea ce privește proprietățile sale nutriționale, conține în principal vitamina C și, de asemenea, cantități mici de vitamine B. De asemenea, oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți, inclusiv flavonoide,

Ceaiul de trandafir are, de asemenea, minerale, cum ar fi potasiul. Deși este sărac în calorii, poate oferi un ușor beneficiu de hidratare datorită conținutului său de apă, atunci când este consumat sub formă de infuzie.

sursa foto pixabay

Ce beneficii aduce ceaiul de trandafiri organismului?

Reducerea stresului și a anxietății

Efectul calmant pe care îl oferă se datorează în parte compușilor aromatici și chimici din trandafiri care pot induce eliberarea de substanțe chimice care promovează starea de bine.

Gestionarea durerilor minore

Antioxidanții, cum ar fi quercetina și kaempferolul, care se găsesc în trandafiri, pot ajuta la ameliorarea durerilor minore.

Ajută la metabolizarea zahărului

Compușii din trandafiri pot ajuta la reglarea metabolismului zahărului, posibil prin influențarea nivelurilor de glucoză și insulină.

Ameliorează constipația

Proprietățile digestive ale ceaiului de trandafir, datorită compușilor fenolici prezenți, pot fi de ajutor pentru cei care suferă de constipație ușoară.

Acțiune antioxidantă

Antioxidanții din trandafiri, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, sunt benefici pentru funcția cardiovasculară și pentru protecția împotriva unor boli cronice.

Ameliorarea crampelor menstruale

Proprietățile de echilibrare hormonală ale ceaiului de trandafir, probabil datorită substanțelor fitochimice pe care le conține, pot ameliora durerile uterine din timpul menstruației.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

51 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică