Categories: Ştiri sănătate

Acest factor declanșează bolile autoimune. Poți face greșeala zilnic, fără să știi

Bolile autoimune sunt caracterizate de o reacție neobișnuită a sistemului imunitar. În cazul acestor boli, sistemul natural de apărare atacă organismul și provoacă leziuni și probleme de sănătate grave.

Acestea pot avea multiple cauze, însă cercetătorii au descoperit că bolile autoimune pot fi strâns legate de alimentație, în special cea nesănătoasă, de tip fast-food.

Se pare că acest tip de alimente cresc predispoziția de a dezvolta boli autoimune.

Alimentele de tip fast food cresc predispoziția la boli autoimune

Numărul de cazuri de boli autoimune creşte în ţările în care în trecut nu au fost observate niciodată astfel de boli. Iar adoptarea dietelor în ”stil occidental” prin consumul de alimente de tip fast-food pare să fie factorul care a contribuit la creşterea predispoziţiei pentru bolile autoimune, conform unor cercetări realizate de experţii britanici.

Doi experţi, pe nume James Lee şi Carola Vinuesa, de la Institutului Francis Crick din Londra, au înfiinţat grupuri de cercetare separate pentru a ajuta la identificarea cauzelor exacte ale bolilor autoimune.

„Numărul de cazuri de boli autoimune a început să crească în urmă cu aproximativ 40 de ani în vest. Cu toate acestea, acum vedem că unele apar în ţări care nu au avut niciodată astfel de boli înainte”, a spus Lee pentru Observer, conform The Guardian.

Bolile autoimune variază de la diabet de tip 1 la artrită reumatoidă, boli inflamatorii intestinale şi scleroză multiplă. În această boală, sistemul imunitar atacă ţesutul sănătos în loc să lupte cu agenții patogeni.

Pe plan internaţional, se estimează acum o creştere între 3% şi 9% pe an al bolilor autoimune.

Factorii din exterior, vinovați pentru modificări

Această idee a fost susţinută de cercetătoarea Vinuesa. Ea a subliniat că un factor determinant au fost schimbările de alimentaţie care au avut loc pe măsură ce tot mai multe ţări adoptau diete în ”stil occidental” şi oamenii cumpărau mai mult fast-food.

„Din produsele fast-food lipsesc anumite ingrediente importante, cum ar fi fibrele, iar dovezile sugerează că această modificare afectează microbiomul unei persoane – colecţia de micro-organisme pe care o avem în intestin şi care joacă un rol cheie în controlul diferitelor funcţii ale corpului”, a spus Vinuesa. „Aceste schimbări în microbiomul nostru declanşează apoi boli autoimune, au fost descoperite peste 100 de tipuri.”

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: