Acesta este singurul tip de iaurt pe care o persoană cu diabet ar trebui să îl consume

Diabetul este o afecțiune clasificată drept cronică de către Organizația Mondială a Sănătății și apare atunci când un pacient are un nivel ridicat de glucoză (zahăr) în sânge. Atunci când această afecțiune nu este controlată, ea poate provoca afecțiuni grave, menționate de organizația internațională: orbire, insuficiență renală, infarct miocardic, accident vascular cerebral și amputarea membrelor inferioare.

Afecțiunea este împărțită în două subtipuri și poate fi cauzată de factori genetici sau ereditari, dar este frecventă și la pacienții obezi sau supraponderali sau care au dus un stil de viață sedentar.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) explică faptul că organismul descompune majoritatea produselor pe care le consumă în zahăr, care este apoi eliberat în sânge pentru a fi folosit ca energie sau combustibil.

„Pancreasul produce un hormon numit insulină, care acționează ca o cheie care permite zahărului din sânge să intre în celulele organismului pentru a fi folosit ca energie. În cazul diabetului, organismul nu produce suficientă insulină sau nu o poate utiliza în mod corespunzător. Atunci când nu există suficientă insulină sau celulele nu mai răspund la insulină și rămâne prea mult zahăr în sânge.

Un pacient cu diabet ar trebui să elimine toate tipurile de zaharuri din dieta

Printre cele mai frecvente recomandări date acestor pacienți se numără aceea de a fi foarte atenți la ceea ce mănâncă zilnic. Un pacient cu diabet ar trebui să elimine toate tipurile de zaharuri din dieta sa, prin urmare, nu ar trebui să bea băuturi carbogazoase sau sucuri industrializate, înlocuindu-le cu apă.

Nu este recomandat nici consumul de sucuri naturale, deoarece atunci când fructele sunt procesate sau lichefiate, se elimină toate fibrele și rămâne doar zahărul, care, deși este de origine naturală în cantități mari, poate fi dăunător pentru sănătate, mai ales atunci când se adaugă zahăr industrial.

Cel mai bun mod de a consuma fructele este bine spălate, întregi și cu coajă, ori de câte ori este posibil.

De asemenea, nu se recomandă consumul de dulciuri, bomboane, produse de patiserie, biscuiți industriali și alte produse care sunt încărcate cu zahăr. Pacientul trebuie să acorde prioritate consumului de alimente în stare naturală.

Pe lângă faptul că trebuie să acorde atenție la ceea ce se mănâncă, un pacient cu diabet trebuie să facă exerciții fizice în funcție de condiția fizică și de vârstă. Activitatea fizică frecventă va reduce glicemia în mod natural, dar nu trebuie ignorate alte recomandări date de profesionistul care gestionează afecțiunea și nici nu trebuie eliminată medicația.

Tip de iaurt pe care o persoană cu diabet ar trebui să îl consume

Printre cele mai frecvente îndoieli care apar în rândul pacienților cu diabet se numără dacă pot sau nu pot ingera băutura lactată cunoscută sub numele de iaurt; răspunsul este da, dar vor trebui să știe să aleagă cel mai bun produs, motiv pentru care site-ul El Español, în secțiunea sa de sănătate și îngrijire personală, menționează ce trebuie avut în vedere.

„O opțiune bună este iaurtul natural, fără îndulcitori sau arome adăugate. Acest iaurt este de culoare albă și la citirea tabelului nutrițional se poate observa că conține zahăr, dar nu mai mult de 8 grame, asta deoarece laptele are un tip de zahăr natural cunoscut sub numele de lactoză, însă în tabelul produsului trebuie să fie clar că acest zahăr se referă la cel menționat mai sus.

„Iaurtul grecesc este o altă posibilitate foarte bună. Diferența față de iaurtul normal constă în procesul de producție, deoarece acesta este strecurat pentru a elimina zerul lichid și lactoza. Astfel, rezultă un produs mai gros și mai cremos”.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: