Sari la conținut

Tipul de iaurt care scade colesterolul ridicat în mod semnificativ

mic dejun

Cercetările au descoperit că ingredientul principal dintr-un iaurt pe bază de plante ar putea reduce nivelul colesterolului cu trei până la 70 la sută.

Un nivel ridicat de colesterol poate face ravagii în arterele dumneavoastră, crescând riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral. Această natură volatilă a substanței grase face ca menținerea sub control a nivelului de colesterol să fie imperativă. Din fericire, un anumit tip de iaurt ar putea face acest lucru cu brio, potrivit unui expert.

De la cuburi de tofu prăjit înecate în sos curry până la boabe de soia presărate în salate colorate, soia și produsele sale au devenit din ce în ce mai populare.

Dacă nu sunteți cel mai mare fan al tofu sau al fasolei ca atare, puteți alege dintr-o întreagă varietate de produse din soia, inclusiv iaurt.

Deși ați putea crede că soia este mai bine lăsată pentru adepții dietelor pe bază de plante, Heart UK vă poate îndemna să vă răzgândiți.

Organizația caritabilă explică faptul că produsele din soia ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol ridicat.

Pline de proteine, vitamine și minerale, boabele de soia sunt „perfecte” pentru o dietă „sănătoasă pentru inimă”, potrivit Heart UK.

Unul dintre motivele pentru care aceste alimente pe bază de plante sunt benefice pentru colesterolul dumneavoastră se reduce la nivelul scăzut de grăsimi saturate.

Grăsimile saturate – care se găsesc în mezeluri, brânză, unt și biscuiți – sunt vinovate pentru nivelul ridicat al colesterolului.

Tipul de iaurt care scade colesterolul ridicat în mod semnificativ

„Produsele din soia sunt o opțiune bună pentru a înlocui alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi saturate, cum ar fi carnea, smântâna și produsele lactate cu conținut integral de grăsimi și gustările precum chipsurile”, afirmă organizația caritabilă.

Heart UK recomandă să se opteze pentru aproximativ două-trei porții de alimente din soia pe zi, 150 de grame de iaurt de soia reprezentând o porție.

Cercetarea, publicată în The Journal of Nutrition, a constatat, de asemenea, că soia poate reduce nivelul colesterolului „rău”.

Analizând 43 de studii, cercetătorii au constatat că, în medie, consumul a 25 de grame de proteine din soia pe zi a redus nivelul LDL cu aproximativ trei până la patru procente pe o perioadă de șase săptămâni.

Școala Medicală Harvard a descris aceste rezultate ca fiind „o cantitate mică, dar totuși semnificativă”.

Mai mult, o altă cercetare, publicată în revista Antioxidants, a constatat că consumul de făină de soia bogată în proteina B-conglicinină ar putea aduce o reducere și mai puternică.

Echipa de cercetători a descoperit că acest produs din soia a redus nivelul colesterolului ridicat și al altor lipide cu până la 70 la sută.

Echipa a analizat 19 varietăți de făină de soia, fiecare dintre acestea conținând proporții diferite de două proteine – glicinina și B-conglicinina.

Proporția de glicinină în aceste soiuri a variat de la 22% la 60%, în timp ce proporția de B-conglicinină a variat de la 22% la 52%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel