Acestea sunt beneficiile consumului cărnii de pui

Beneficiile consumului cărnii de pui sunt incontestabile. De mici constatăm eficiența pentru sănatatea noastra a consumului de carne de pui.

Cu ce ne tratăm cel mai bine când suntem răciți? Cu o supă de pui! Ce mâncăm frecvent când suntem la regim, de slăbire sau nu? Un grătar sau carne fiartă de pui. Indiferent de cum este preparată, carnea de pui aduce beneficii mari pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească din alimentație. Mai ales dacă este vorba de un pui crescut cât mai natural, potrivit site-ului Activebeat.

Carnea de pui este săracă în grăsimi și calorii și bogată în proteine, ceea ce o face ideală pentru menținerea greutății. În plus, este bogată în nutrienți și vitamine esențiale. Cu o listă întreagă de moduri în care putem găti carnea pui, a devenit aproape nelipsită din meniul săptămânal al multora.

Iată cele mai mari beneficii pentru sănătate ale consumului de carne de pui:

Carnea de pui este o sursă de proteine

Dacă sunteți în căutarea unei surse grozave de proteine ​​slabe, cu conținut scăzut de grăsimi, carnea de pui este cea mai bună opțiune. Proteina din pui ajută la creșterea și dezvoltarea mușchilor și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, ajutând la pierderea în greutate.

Puiul și curcanul sunt antidepresive naturale

Ca și curcanul, carnea de pui are un conținut ridicat de aminoacid numit triptofan, care oferă acel sentiment reconfortant după ce am mâncat o farfurie de supă de pui. Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută chiar la un somn mai bun.

Previne pierderea masei osoase

Dacă vreți să vă păziți de osteoporoză sau artrită, consumul de carne pui vă va ajuta în lupta împotriva pierderii masei osoase datorită proteinelor ​​pe care le conține

Puiul de curte ajută la sănătatea inimii

Homocisteina este un aminoacid care poate provoca boli cardiovasculare dacă nivelurile sunt ridicate în organism. Dar consumul de piept de pui suprimă și controlează nivelul de homocisteină.

Carnea de pui stimulează metabolismul

Vitamina B6 (sau vitaminele din complexul B) încurajează enzimele și reacțiile celulare metabolice. Asta înseamnă că un consum regulat de carne de pui menține vasele de sânge sănătoase, un nivel ridicat de energie, ajutând metabolismul să ardă caloriile, astfel încât să puteți să aveți o greutate normală.

Carnea de pui este bogată în niacină

De asemenea, puiul este bogat în niacină, un tip de vitamina B care protejează împotriva cancerului și a altor forme de daune genetice.

Fosfor din belșug

Puiul este, de asemenea, bogat în fosfor, un mineral esențial care susține sănătatea dinților și a oaselor, precum și funcția rinichilor, ficatului și a sistemului nervos central.

Ajută la sănătatea ochilor

Carnea de pui conține, de asemenea, retinol, alfa și beta-caroten și licopen, toate derivate din vitamina A și toate vitale pentru o vedere sănătoasă.

Esențială pentru creșterea țesuturilor sănătoase

O creștere a riboflavinei (sau vitamina B2), care se găsește în ficatul de pui, va reduce semnificativ problemele pielii de care mulți oameni suferă mai ales în timpul ierni și va ameliora problemele legate de pielea uscată.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

o oră ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: