duminică, aprilie 2, 2023

O campanie de sănătate din SUA încearcă să explice şi să popularizeze faptul că nu trebuie să spălăm carnea de pui înainte de a o găti, pentru că nu ne-ar face bine ba, dimpotrivă, ar ajuta la răspândirea microbilor.

Spălatul cărnii de pui iînainte de gătire ar putea creşte şansele de a răspândi bacterii dăunătoare, cum este salmonella, în toată bucătăria.

Cercetătorii de la Universitatea din Drexel au realizat o scurtă animaţie, pentru a le explica oamenilor de ce nu e bine să spele puiul.

Te-ar mai interesa: Ai servit cina dar nu te-ai săturat? Nutriționiști...

Studiile făcute de cercetători au demonstrat că bacteria prezentă pe carne poate zbura prin aer ajungând la distanţe de până la trei metri depărtare de locul în care carnea a fost spălată.

Pentru a ucide bacteriile prezente pe carne e suficient, spun experţii, sa gătim carnea aşa cum trebuie şi, important, să păstrăm ustensilele şi suprafeţele de lucru extrem de curate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private