Categories: Ştiri sănătate

Actriță celebră, diagnosticată cu o formă rară de cancer la creier: Să trăiți doar pentru aici și acum!

Din cuprinsul articolului

Actrița Clara Darcy apare într-o piesă care expune experiența ei de a fi diagnosticată cu o formă extrem de rară de cancer la creier. Ea explică de ce este recunoscătoare tumorii ei.

La începutul carierei sale, Darcy a luat parte la un exercițiu comun în care actorii și studenții la teatru trebuie să-și imagineze cum este să înfrunți moartea, pentru a-i ajuta să portretizeze un personaj în acea situație.

„Oricât de mult poți să-ți imaginezi asta, nu este niciodată același lucru cu a fi cu adevărat acolo, pe marginea prăpastiei”, spune ea acum.

„Oricât de mult vă poate lăsa imaginația să mergeți acolo, de fapt nu o veți aprecia niciodată până când nu veți ajunge la acea prăpastie.”

Următorul personaj, Darcy, se înfățișează pe ea însăși, într-o piesă pe care a co-scris-o despre tratarea unui cordom – care a lăsat-o cu o tumoare „de mărimea unui pumn” în cap.

Titlul emisiunii, We Should Have Definitely Have More Dancing, rezumă noua perspectivă despre ceea ce este important în viață.

„Trăiește pentru aici și acum”

Acest titlu se referă la „libertatea de a putea dansa, libertatea de a te simți total viu”, spune ea. Dansul este o temă recurentă în piesă.

„Nu poți să nu dansezi foarte aproape cu moartea și, dacă ai norocul să supraviețuiești, să te întorci și să ai un nou respect pentru viață”, spune Darcy într-o sală de repetiții de la teatrul Oldham Coliseum, relatează BBC.

„Apreciezi cu adevărat faptul că te poți trezi în fiecare zi. Îmi amintesc că am stat întinsă în spital și că eram atât de speriată să merg la culcare pentru că nu eram sigură dacă mă voi trezi a doua zi.

„Remarci lucruri foarte mici și frumoase despre lume și mă simt atât de recunoscătoare că sunt încă aici. Nu toată lumea are această șansă, știi.

„Așa că cred că piesa se referă la încercarea de a transmite acel mesaj mai departe, încercarea de a învăța un pic din acea înțelepciune, încercați să nu ratați lucrurile mărunte și să trăiți doar pentru aici și acum – și astăzi.”

Au trecut trei ani de când Darcy, pe atunci în vârstă de 35 de ani, a suferit dureri severe de gât la care medicul ei de familie, un kinetoterapeut și chiropractician nu au putut să îi dea de cap. În cele din urmă, un medic junior A&E „genial, minunat” a trimis-o la o tomografie.

S-a descoperit că avea un cordom – un tip de cancer cu creștere lentă care se găsește la aproximativ 25 de persoane din Marea Britanie în fiecare an. O săptămână mai târziu, a suferit o intervenție chirurgicală de 14 ore și jumătate pentru a-l îndepărta prin nas.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: