marți, iunie 28, 2022

Actrița Clara Darcy apare într-o piesă care expune experiența ei de a fi diagnosticată cu o formă extrem de rară de cancer la creier. Ea explică de ce este recunoscătoare tumorii ei.

La începutul carierei sale, Darcy a luat parte la un exercițiu comun în care actorii și studenții la teatru trebuie să-și imagineze cum este să înfrunți moartea, pentru a-i ajuta să portretizeze un personaj în acea situație.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

„Oricât de mult poți să-ți imaginezi asta, nu este niciodată același lucru cu a fi cu adevărat acolo, pe marginea prăpastiei”, spune ea acum.

„Oricât de mult vă poate lăsa imaginația să mergeți acolo, de fapt nu o veți aprecia niciodată până când nu veți ajunge la acea prăpastie.”

Următorul personaj, Darcy, se înfățișează pe ea însăși, într-o piesă pe care a co-scris-o despre tratarea unui cordom – care a lăsat-o cu o tumoare „de mărimea unui pumn” în cap.

Titlul emisiunii, We Should Have Definitely Have More Dancing, rezumă noua perspectivă despre ceea ce este important în viață.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...


„Trăiește pentru aici și acum”

Acest titlu se referă la „libertatea de a putea dansa, libertatea de a te simți total viu”, spune ea. Dansul este o temă recurentă în piesă.

„Nu poți să nu dansezi foarte aproape cu moartea și, dacă ai norocul să supraviețuiești, să te întorci și să ai un nou respect pentru viață”, spune Darcy într-o sală de repetiții de la teatrul Oldham Coliseum, relatează BBC.

„Apreciezi cu adevărat faptul că te poți trezi în fiecare zi. Îmi amintesc că am stat întinsă în spital și că eram atât de speriată să merg la culcare pentru că nu eram sigură dacă mă voi trezi a doua zi.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

„Remarci lucruri foarte mici și frumoase despre lume și mă simt atât de recunoscătoare că sunt încă aici. Nu toată lumea are această șansă, știi.

„Așa că cred că piesa se referă la încercarea de a transmite acel mesaj mai departe, încercarea de a învăța un pic din acea înțelepciune, încercați să nu ratați lucrurile mărunte și să trăiți doar pentru aici și acum – și astăzi.”

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Au trecut trei ani de când Darcy, pe atunci în vârstă de 35 de ani, a suferit dureri severe de gât la care medicul ei de familie, un kinetoterapeut și chiropractician nu au putut să îi dea de cap. În cele din urmă, un medic junior A&E „genial, minunat” a trimis-o la o tomografie.

S-a descoperit că avea un cordom – un tip de cancer cu creștere lentă care se găsește la aproximativ 25 de persoane din Marea Britanie în fiecare an. O săptămână mai târziu, a suferit o intervenție chirurgicală de 14 ore și jumătate pentru a-l îndepărta prin nas.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private