Adevărul despre LIPOSUCTIE! Cât costă terapia în România și care sunt riscurile

Când vine vorba de scăderea în greutate, femeile apelează la toate metodele, de la diete drastice până la operațiile de liposucție. Dar care sunt riscurile asociatei operații ți care sunt costurile în România?

Adevărul despre LIPOSUCTIE! Cât costă terapia în România și care sunt riscurile

Până acum, singură rețeta care funcționează în cele mai multe dintre situațiile în care se cere o remodelare corporală este compusă din sport și dietă. Pentru celalalte cazuri, există alte soluții de slăbire rapidă și localizată, printre care se numără și liposuctia.

„Liposuctia nu este o cură de slăbire, nu facem lipoaspirație că să pierdem kilograme, ci că să îndepărtăm depozitele de grăsime rezistente la curele de slăbire și că să modelăm conturul corporal. Liposuctia nu are legătură cu operațiile pentru obezitate! Kilogramele de grăsime care se îndepărtează prin lipoaspirație nu se corelează cu scăderea în greutate corporală. În primele 2-3 luni postoperator este posibil că greutatea corporală să rămână neschimbată, deoarece volumul de grăsime îndepărtată este înlocuit de lichid, ce dispare în perioada de recuperare”, a spuus Dr. Rodica Crutescu, medic primar chirurgie plastică, în exclusivitate pentru slabsaugras.ro.

Care sunt riscurile?

Înainte de intervenție, trebuie să ne asigurăm că îndeplinim o serie de cerințe. Să nu fi făcut o operație recentă, să nu suferim de boli cardiovasculare, să slăbim măcar 5 kg, în cazul persoanelor supraponderale și, că și condiție de baza, să nu ne imaginăm că liposuctia ne va transformă în persoane suple peste noapte sau ne va trata celulita. În plus, riscurile liposuctiei sunt aceleași că și în cazul oricărei alte intervenții chirurgicale: sângerare, infecție sau acumularea de lichide în zona operată.

După operație, medicul chirurg îți va face o serie de recomandări pe care este bine să le urmezi, pentru a evita riscurile că pielea să devină foarte flască sau de a te îngrașă.

Te poți îngrașă după lipoaspirație?

„Te poți îngrașă după lipoaspirație și chiar să devii diform dacă continui să te îngrași, pentru că grăsimea se depune în alte locuri decât în zonele lipoaspirate. Regimul special postoperator nu se referă neapărat la dietă, cu toate că are și această un rol foarte important. Pentru menținerea rezultatelor nu se recomandă îngrășarea peste 5 kg. După operație, trebuie purtat un costum elastic timp de 5 săptămâni, nu este permis efortul fizic mare circa 3 săptămâni și poți călători cu avionul abia la o săptămâna după operație.“, clarifica dr. Rodica Crutescu.

Care sunt costurile operație de liposucție?

Operația nu este chiar accesibilă oricui. În cazul în care îți doreșți neapărat să-ti remodelezi silueta sau să scapi de un complex personal, află că o astfel de intervenție costă în jur de 1.000 lei/zona operată.

În total, o liposucție poate costa între 6.000 – 7.500 lei, în funcție de zonele asupra cărora a fost făcută această intervenție. Înainte de a te decide asupra lipoaspiratiei, discuta cu medicul tău toate riscurile existente, inclusiv pe cele prezentate în acest articol și asigura-te că îți iei toate măsurile de precauție.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra