Sari la conținut

Strategie de slăbit pentru un corp de invidiat. Medic: „3-4 kg într-o lună, un obiectiv realist”

Strategie de slăbit pentru un corp de invidiat. Chiar dacă mulți dintre noi am dori să slăbim peste noapte, medicii spun că 3-4 kilograme într-o lună este un obiectiv realist. Un obiectiv se stabilește de obicei cu medicul pentru că obezitatea este o boală, mai spune nutriționistul.

Strategie de slăbit pentru un corp de invidiat. Medic: „3-4 kg într-o lună, un obiectiv realist”

„Vreau să combat acest mit al scăderii în greutate rapide pentru că există un ritm sănătos, fiziologic, de scădere în greutate și care înseamnă o jumătate de kilogram până la un kilogram pe săptămână. Dacă vrei să scazi 15-20 de kg în două săptămâni este mult prea mult și este un obiectiv nerealist. Un obiectiv se stabilește de obicei cu medicul pentru că obezitatea este o boală”, a explicat medicul Anca Hâncu la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Cum afli dacă ești supraponderal? Trebuie să ne calculăm Indexul de Masă Corporală

Dacă vrem să știm dacă avem exces pondearl trebuie să ne calculăm Indexul de Masă Corporală (IMC), adică greutatea împărțită la pătratul înălțimii, și dacă acesta este de peste 24,9 înseamnă că avem supragreutate, iar peste 30 este primul stadiu al obezității.

Citeste si:

„În afară de acest parametru, care este simplu, doar așa, orientativ, va fi importantă și vârsta, însă masa musculară. Dacă este o persoană cu o masă musculară mai bine dezvoltată rămâne așa chiar dacă pare supraponderală, nu va fi considerată obezitate. Aceasta este, în fapt, acumularea de masă grasă de țesut adipos”, a mai explicat medicul.

Aceasta a subliniat că scăderea de 3-4 kg într-o lună este un obiectiv realist. Sfatul său a fost ca porțiile de mâncare să fie reduse la jumătate. În cazul în care totuși se dorește suplimentarea, aceasta va fi cu legume, în niciun caz cu carne sau orez, iar porția de dulce va fi înlocuită cu un fruct.

Ce alimente trebuie să evite femeile cu tenul acneic?

„Tinerețea este momentul în care se pot crea obiceiuri bune, obiceiuri corecte, și trebuie prins acest moment. Femeia trebuie să se obișnuiască să facă activitate fizică zilnic, și acest lucru se învață în perioada adolescenței, pentru că atunci greutatea se menține foarte ușor, iar ele nu realizează cât de ușor este să facă mișcare zilnic.

Introducerea în alimentație a acizilor grași

Pe de altă parte, provocarea la tinerețe este tenul acneic, ca urmare a unor dezechilibre hormonale care există la această vârstă. Și atunci avem niște recomandări pentru fetele cu acnee. Excluderea, cel puțin o perioadă de timp a tuturor lactatelor, care după aceea vor fi reintroduse treptat. Mai ales cele fermentate, de tip kefir, sana, iaurt.  Introducerea în alimentație a acizilor grași, omega 3, omega 6, adică uleiul de măsline, dar și peștele gras, somon, macrou, ton, și toate oleaginoasele sunt din nou benefice, legume, vegetale.

De asemenea este nevoie și o prezentare la medicul dermatolog, aici se face de obicei o echipă multidisciplinară pentru a abordarea bolii. Alimentele să fie cât se poate de mult gătite în casă, să fie o alimentație corectă și excluderea alimentelor procesate, a zaharurilor și grăsimilor în exces”, a declarat medicul Anca Hâncu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.