Categories: Stil de viaţă

Adevărul despre pâinea albă. Ce se întâmplă în corpul tău când o consumi!

Pâinea este unul dintre cele mai tipice produse atunci când vine vorba de însoțirea oricărei mese, un obicei românesc foarte adânc înrădăcinat și tradițional, care îi face pe mulți să spună că „nu pot mânca fără pâine”.

Cu toate acestea, în ultima vreme, tipurile de pâine precum secară, sau cea cu făină integrală, au devenit foarte importante, lăsând deoparte pâinea albă, deoarece a fost considerată cea mai dăunătoare din punct de vedere nutrițional.

De altfel, experta nutriționistă Blanca, cunoscută pe rețelele de socializare ca @blancanutri, a împărtășit o declarație puternică despre acest aliment: „Memento: a mânca pâine albă este ca și cum ai mânca zahăr”, a scris ea.

După cum explică ea în postarea sa, acest tip de pâine este făcută cu făină rafinată și principalul său nutrient este un hidrat cu absorbție rapidă care se transformă rapid în zahăr.

Mulți oameni se întreabă de ce pâinea este acum nerecomandată, când toți strămoșii au mâncat acest aliment fără să se întâmple nimic: „Procesul străvechi al timpilor lungi de fermentare a pâinii a permis bacteriilor să descompună o mare parte din glutenul și carbohidrații de carbon prezenți în pâine”. răspunde nutriționistul.

Aceasta este marea diferenta fata de painea actuala, care este mai putin naturala, are un indice glicemic mai mare si este mai greu de digerat, motiv pentru care se cauta si alte alternative, precum aluatul sau painea integrala.

Beneficiile pâinii cu maia

Pâinea cu aluat fermentat lung, adică fermentarea mai mult de 12 ore, are următoarele beneficii:

  • Este mai ușor de digerat.
  • Are un indice glicemic mai mic și, prin urmare, satisface mai mult.
  • Provoacă o mai bună absorbție a vitaminelor și mineralelor.
  • Pâinea rămâne proaspătă mai mult timp și nu are nevoie de aditivi suplimentari.
  • Are bacterii bune.

Este recomandată pâinea integrală nefermentată?

Nutriționistul Balnca arată că pâinea integrală nefermentată „este o variantă mai bună decât cea albă, deși fără beneficiile pâinii fermentate”. De fapt, trebuie să alegi pâine 100% integrală, de cea mai bună calitate posibilă.

La acest tip de pâine, glucoza nu crește la fel de mult ca la pâinea albă, dar crește mai mult decât la pâinea fermentată. La fel, satisface mai mult decât pâinea albă, dar mai puțin decât pâinea fermentată.

Astfel, nu trebuie să consumați acest tip de pâine mai mult de o dată pe zi și în cantități mici, așa cum recomandă expertul, potrivit Nutricion.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică