Adevărul despre șorici! La ce risc ne expunem când îl mâncăm

Adevărul despre șorici! Unul dintre preparatele culinare care nu lipsește de pe masa de Crăciun este șoriciul. Dar la ce risc ne expunem când îl mâncăm? Câte calorii are o porție de șorici?

Potrivit Mens Health, 28 g de şorici conţine de nouă ori mai multe proteine şi mai puţine grăsimi decât o porţie de chipsuri de cartofi. Așadar, șoriciul nu este un aliment nesănătos, din contră, această delicatesă iubită de români în perioada sărbătorilor s-ar putea dovedi chiar benefică pentru organism.

Câte calorii are o porție de șorici?
Chiar dacă nu conține foarte multe grăsimi, șoriciul consumat nu trebuie nicodată consumat în exces, fiindcă reprezenta un adevărat pericol pentru persoanele cu anumite probleme de sănătate, cum ar fi cei care suferă de diabet sau probleme cardiovasculare.

100 de grame conține 563 de calorii

Potrivit specialiștilor, o porție de șorici de doar 100 de grame conține 563 de calorii, 35 de grame de grăsimi, 63 de grame de proteine, 3 grame de sodiu și 80 mg de potasiu.

O porţie de 60 g de şorici conţine 29 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu. Șoriciul de porc este considerat o sursă incompletă de proteine, deoarece conţine cantităţi foarte mici de aminoacizi esenţiali, inclusiv metionină, triptofan şi histidină. Cu toate acestea, șoriciul este bogat în colagen, care este o proteină ce ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.

Riscul la care ne expunem când mâncăm șorici

Trebuie să avem în vedere, însă, și riscurile la care ne expunem mai ales în situația în care carnea și celelalte produse pe care le consumăm provin din surse neautorizate.

Cea mai frecventă boală în această perioadă, cauzată de consumul produselor din carne de porc este trichineloza. Ea este cauzată de un vierme care se ascunde în carnea de porc, mistreț sau urs, Trichinella spiralis. Această larvă poate fi îndepărtată numai în urma perparării cărnii la temperaturi de minimum 70 de grade Celsius.

Recent Posts

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

25 de minute ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

12 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

12 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

13 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

13 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

14 ore ago

Citeste si: