Sari la conținut

Mănânci des spaghete? Acesta este efectul asupra sănătății tale

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Te numeri printre cei care mănâncă spaghete tot timpul și nu se poate abține niciodată? Așadar, cercetătorii vin cu vești bune.

Cercetătorii de la National Pasta Committee of America au vești bune pentu cei care adoră pastele, ei pot pierde în greutate și datorită mâncării lor preferate. Ei spun acum că iubitorii de spaghete se pot adapta mai bine la orientările dietetice. De asemenea, ei obțin cantități adecvate de nutrienți valoroși, cum ar fi acidul folic, fier, magneziu și fibre.

Mănânci des spaghete? Acesta este efectul asupra sănătății tale

Rezultatele cercetărilor au fost prezentate la reuniunea anuală a Societății de obezitate din New Orleans, SUA. După cum au constatat experții, cei care mănâncă paste sunt mai sănătoși și consumă mai puține grăsimi.

Cantitate mai mare de vitamine și minerale

Pentru oamenii de știință, cei care nu pot rezista pastelor consumă mai puține grăsimi saturate și mai puțin zahăr adăugat decât cei care evită pastele. De asemenea, aceștia absorb o cantitate mai mare de vitamine și minerale.

Dieteticianul Diane Willand spune că „noile ghiduri alimentare pentru anii 2015-2020 încurajează consumul tuturor tipurilor de cereale, deoarece acestea furnizează mulți nutrienți. Pastele pot fi un element constitutiv al unei diete bune. Această analiză evidențiază valoarea nutritivă a cerealelor, cum ar fi pastele” .

Conținut scăzut de sodiu și colesterol

Spaghetele conțin carbohidrați importanți pe care organismul îi folosește pentru energie. În plus, este un aliment cu un conținut scăzut de sodiu și colesterol.

Originea spaghetelor este plină de mituri și contradicții. De la legenda larg răspândită, conform căreia spaghetele au fost aduse în Italia în secolul al XIII-lea de Marco Polo din Orientul Îndepărtat, până la referirea la existența pastelor în anul 1000 î.Hr. în Grecia antică.

Potrivit acesteia din urmă, cuvântul „laganon” descria un aluat lat și plat, făcut din apă și făină, pe care grecii îl tăiau în fâșii.

Se pare că această metodă a fost transferată în Italia în secolul al VIII-lea î.Hr. și în latină a devenit „laganum”. Se presupune că cuvântul „lasagna” își are rădăcina în acest cuvânt. Această poveste este atestată de scriitori latini precum Cicero, Horațiu și Apicius.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel