Adio medicamente: Cele mai bune metode care reglează tranzitul intestinal

Adio medicamente! Constipația este o problemă comună care afectează mulți oameni la un moment dat în viața lor. Este caracterizată prin dificultatea sau durerea în trecerea scaunului și poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv o dietă săracă în fibre, lipsa de hidratare, stresul, lipsa de exercițiu și utilizarea anumitor medicamente.

Pentru a preveni sau trata constipația, este important să ai o dietă echilibrată, bogată în fibre și să bei suficientă apă în fiecare zi. De asemenea, poți să faci mișcare regulat și să încerci să reduci nivelul de stres din viața ta.

Remedii naturale care reglează tranzitul intestinal

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Un studiu publicat în 2022 în revista Nutrients a constatat că persoanele care consumau multe alimente zaharoase și sare erau mai predispuse să fie constipate. Pe de altă parte, persoanele care mâncau multe cereale integrale, grăsimi și legume cu amidon aveau mai puține șanse de a fi constipate.

Trei dieteticieni spun că a consuma suficiente fibre și apă este cel mai bun mod de a preveni și trata constipația. În Statele Unite, doar 5% dintre oameni consumă suficiente fibre în fiecare zi; majoritatea consumă mai puțin de 15 grame, potrivit eatingwell.com.

Constipația. Remedii naturale

În aceeași direcție, este esențial să luăm în considerare rolul anumitor legume , care joacă un rol principal în alimentația sănătoasă . Cu toate acestea, există unul în special care se remarcă prin efectul său laxativ ridicat și imediat .

Leguma naturală care ajută la reglarea tranzitului intestinal
Broccoli nu este doar un aliment foarte apreciat pentru valoarea sa nutritivă, dar este și bogat în beta-caroten, vitamina C, acid folic și potasiu . Cu toate acestea, calitatea sa vedetă este capacitatea sa de a face față constipației.

Această legumă îmbunătățește substanțial tranzitul intestinal, promovând buna funcționare a sistemului digestiv și contribuind la eliminarea toxinelor dăunătoare organismului.

Mai mult, Există 25 de grame de carbohidrați într-o cană de mazăre verde gătită, ceea ce reprezintă mai mult decât cele 5 grame sau mai puțin de carbohidrați care se găsesc de obicei în legumele fără amidon. Acestea au micronutrienți care ar putea, de asemenea, să ajute persoanele care sunt constipate.

Mazărea gătită are 9 grame de fibre, ceea ce reprezintă 32% din valoarea zilnică. Din această cantitate, 70% sunt fibre insolubile, care cresc volumul scaunelor și le fac să se deplaseze mai repede prin tractul digestiv. Fibrele saturate, care alcătuiesc ultimele 30% din fibrele din mazăre, ajută la aducerea apei în tractul digestiv în timpul digestiei.

Hidratarea, important atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea constipației

A bea suficientă apă pe parcursul zilei este important atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea constipației, deoarece menține scaunul moale, astfel încât este mai ușor de eliminat. Mazărea verde este o sursă excelentă de magneziu, deoarece este bogată în fibre și apă. Un studiu recent a descoperit că este importantă cantitatea de magneziu din alimentație deoarece este legată de constipație. Persoanele care consumau mai mult magneziu erau mai puțin constipate decât cele care consumau mai puțin magneziu.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

32 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică