Sari la conținut

Cereala fără gluten care conține potasiu, calciu și magneziu și este mai bună decât grâul

cereale fara gluten
sursa foto unsplash

O dietă sănătoasă ar trebui să conțină toate grupele de alimente de care organismul are nevoie pentru a funcționa în mod optim și pentru a avea energie. Aceasta presupune consumul de carne, legume, verdețuri și cereale, inclusiv amarantul, o sămânță cu nutrienți multipli originară din Mexic.

Amarantul este de fapt considerat o pseudo-cereală. Cu toate acestea, poate fi folosit într-un mod similar cu cerealele și consumat sub formă de cereale integrale, sub formă de făină sau fulgi și poate fi preparat într-o mare varietate de rețete, cum ar fi salate, supe, tocănițe, pâine, deserturi.

Toate beneficiile nutriționale ale amarantului

Amarantul este un aliat alimentar perfect, deoarece versatilitatea sa nu este singurul său avantaj. Ca supliment alimentar, aceste semințe pot furniza vitaminele B, vitaminele C, K, D și minerale precum sodiul, fierul, potasiul, calciul, fosforul, zincul, cuprul și magneziul care favorizează funcționarea sistemului nervos central.

Această pseudo-cereală precolumbiană ar trebui consumată în forma sa naturală, neprocesată, pentru a profita la maximum de beneficiile sale. Datorită calităților sale, poate fi considerat un substitut al grâului și este perfect pentru persoanele cu boală celiacă, deoarece nu conține gluten.

Potrivit unui studiu publicat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), printre avantajele sale se numără următoarele:

Sursă completă de proteine

Conține 16-18% de proteine, comparabil cu laptele și mai mare decât alte cereale precum grâul sau orezul. De asemenea, are toți aminoacizii esențiali, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani.

Bogată în fibre

Oferă 6,7% fibre, favorizând digestia, reglând tranzitul intestinal și prevenind constipația.

Proprietăți sănătoase pentru inimă

Conține grăsimi nesaturate, acid folic și squalene, care ajută la reducerea colesterolului LDL („rău”) și la creșterea colesterolului HDL („bun”).

Întărește oasele

Este o sursă bună de calciu, fier, fosfor și magneziu, minerale esențiale pentru sănătatea oaselor și pentru prevenirea osteoporozei.

Stimulează performanța fizică și mentală

Proteinele sale, carbohidrații complecși și vitaminele B asigură o energie susținută și îmbunătățesc concentrarea și performanța intelectuală.

Previne cancerul

Conține antioxidanți precum vitamina E și seleniu, care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la prevenirea unor boli precum cancerul.

Promovează pierderea în greutate

Conținutul său ridicat de fibre și proteine produce sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului și la reducerea aportului caloric.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel