Categories: Stil de viaţă

Aditivii alimentari, bombă pentru organism

Consumul alimentelor îmbogățite cu substanțe artificiale este pe locul 3 în topul cauzelor de mortalitate, după consumul de droguri și accidentele de circulație.

Apariația pe piața produselor alimentare a unei întregi game de aditivi alimentari are influență asupra stării de sănătate a populației. Aditivii, chipurile, îmbunătățesc calitatea produselor, dar în realitate nu sunt altceva decât substanțe chimice deosebit de toxice ori cancerigene, notează C. Antonov, autorul cărții ”E-urile periculoase”-o dilemă ”E sau NU E”.

Potrivit rapoartelor organizațiilor internaționale, mortalitatea în rândul populației globului, cauzată de consumul alimentelor îmbogățite cu substanțe articficiale, se află pe locul al III-lea, după consumul de droguri și medicamente și după accidentele de circulație. ”Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce în organismul uman un bombardament asupra organelor interne, care provoacă distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotriva propriului organism), precum și o serie de tumori maligne și beningne”, notează autorul C. Antonov.

E-urile toxice și cancerigene

”Conform raportului Comisiei Naționale de Oncologie-2000, în România cancerul este într-o creștere alarmantă și se estimează că această afecțiune va deveni în scurt timp ”boala mileniului III”, împotriva căreia nu există încă premizele că se va descoperi un antidot. Deocamdată se bănuiește doar că motivele care-l provoacă sunt poluarea, chimicalele din alimente și stresul.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

55 de minute ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

o oră ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

2 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

2 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

3 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

3 ore ago

Citeste si: