duminică, decembrie 6, 2020
Elena Oceanu

Consumul alimentelor îmbogățite cu substanțe artificiale este pe locul 3 în topul cauzelor de mortalitate, după consumul de droguri și accidentele de circulație.

Apariația pe piața produselor alimentare a unei întregi game de aditivi alimentari are influență asupra stării de sănătate a populației. Aditivii, chipurile, îmbunătățesc calitatea produselor, dar în realitate nu sunt altceva decât substanțe chimice deosebit de toxice ori cancerigene, notează C. Antonov, autorul cărții ”E-urile periculoase”-o dilemă ”E sau NU E”.

Potrivit rapoartelor organizațiilor internaționale, mortalitatea în rândul populației globului, cauzată de consumul alimentelor îmbogățite cu substanțe articficiale, se află pe locul al III-lea, după consumul de droguri și medicamente și după accidentele de circulație. ”Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce în organismul uman un bombardament asupra organelor interne, care provoacă distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotriva propriului organism), precum și o serie de tumori maligne și beningne”, notează autorul C. Antonov.

E-urile toxice și cancerigene

”Conform raportului Comisiei Naționale de Oncologie-2000, în România cancerul este într-o creștere alarmantă și se estimează că această afecțiune va deveni în scurt timp ”boala mileniului III”, împotriva căreia nu există încă premizele că se va descoperi un antidot. Deocamdată se bănuiește doar că motivele care-l provoacă sunt poluarea, chimicalele din alimente și stresul.

Parteneri