Categories: Ştiri sănătate

Adrian Marinescu, despre elementul care va determina direcția valului 4. „În acest val patru contează foarte mult…”

Evoluția valului patru depinde în mod direct de răspândirea variantei Delta. Aceasta, susțin specialiștii, este mult mai contagioasă decât tulpinile precedente, fiind asociată cu creșterea numărului de infectări și spitalizări, la nivel mondial.

Deși experții nu atestă faptul că varainta Delta provoacă forme mult mai grave de boală, răspândirea rapidă determină creșterea inevitabilă a numărului de spitalizări.

De asemenea, medicii susțin că valul 4 afectează și tinerii de cele mai mici vârste, lucru atipic în valurile anterioare. Vaccinarea rămâne, în opinia specialiștilor, singura soluție de a ne proteja în mod eficient de virusul SARS-CoV-2.

Aproape 180.000 de tineri din categoria de vârstă 12 – 19 ani s-au vaccinat, majoritatea, peste 147,000 au deja schema completă, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării anti-COVID. Cei mai mulţi copiii și adolescenți vaccinați sunt din București, urmează județele Cluj, Iași, Constanța și Timiș. Situaţia raportată are la bază datele centralizate de Insititul Naţional de Sănătate Publică, până la data de 9 septembrie.

Gravitatea cazurilor, un element important în valul 4

Peste 8.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 5.500 cu prima doză – a anunţat Comitetul Naţional de Vaccinare.

Au fost raportate 11 reacţii adverse, iar alte 65 sunt în curs de investigare. România a înregistrat astăzi 1.849 de cazuri noi de COVID, 46 de persoane au decedat, iar peste 600 de pacienţi sunt la terapie intensivă, dintre care 10 copii, comunică RADOR.

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” din capitală, Adrian Marinescu, a declarat astăzi, în cadrul emisiunii „Probleme la zi” de la Radio România Actualităţi, că în acest val patru contează foarte mult gravitatea cazurilor.

„În acest val nu contează numărul de infecţii; contează câţi dintre aceşti pacienţi au nevoie de internare, câţi au forme complicate, câţi ajung în final la terapie intensivă, pentru că totuşi jumătate probabil din populaţie, fie că s-a vaccinat, fie că a trecut prin boală, deci în mod logic au un anumit grad de imunitate. Din păcate, cealaltă jumătate are în continuare un risc de a face o formă severă, mai ales dacă sunt vulnerabili”, explică Adrian Marinescu.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

16 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică