Sari la conținut

Infecția cu varianta Delta. Beatrice Mahler: Pentru tineri, riscul de a dezvolta o formă severă este de două ori mai mare. Pentru vârstnici, de nouă ori!

Varianta Delta este cea mai contagioasă variantă descoperită a coronavirusului. Aceasta este responsabilă pentru apariția noului val al pandemiei în România. Medicii subliniază faptul că acest val este abia la început, iar numărul infectărilor va crește din ce în ce mai mult.

De asemenea, exerții în sănătate susțin că acest val afectează într-o măsură substanțială și tinerii, inclusiv copiii de cele mai mici vârste.

Astfel, este important să știi că riscul de a dezvolta o formă gravă este de două ori mai mare în cazul tinerilor și de nouă ori mai mare în cazul vârstnicilor, spre deosebire de varianta Alpha (britanică).

Riscul de a dezvolta forme grave, mult mai mare

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, dezvăluie câteva informații importante despre varianta Delta și formele care pot fi dezvoltate, în funcție de vârste.

Persoanele nevaccinate riscă mult mai mult

„Este vorba de persoane nevaccinate. Foarte puține persoane vaccinate am avut până în acest moment. De regulă cei vaccinaţi au avut comorbidități importante. Nu poţi spune că sunt foarte tineri. Rămâne aceeași grupă de risc, persoanele peste 60 de ani, mai ales dacă sunt nevaccinate ca persoane care să dezvolte forma severe de boală.

Însă, la varianta Delta riscul ca tinerii să facă o formă severă de boală este de două ori mai mare decât la varianta Alfa, dar la vârstnici este de nouă ori mai mare decât la varianta Alfa. Așa că tot vârstnicul va fi cel mai vulnerabil şi în acest moment faţă de infecție cu varianta Delta”, dezvăluie Beatrice Mahler, potrivit RADOR.

Suntem abia la debutul valului 4

„E o direcție așteptată, nedorită, dar din păcate reală, care cu siguranță va avea un trend ascedent în următoarele săptămâni pentru că lucrurile abia acum au început să intre în vârtej ca să zic, cu un termen mai puțin medical, dar abia acum începe să crească valul.

Nu ştiu dacă vom ajunge la 10.000 de cazuri, pentru că nu toată lumea care îşi pune diagnosticul ajunge să fie înregistrat în baza de date naționale, însă, cu siguranță mai avem câteva săptămâni până atunci. Va conta și va fi extrem de impactant momentul de după începerea școlii și practic reluarea activității pentru majoritatea instituțiilor. Oamenii se întorc din concedii și lumea revine la locurile de muncă, iar acest lucru probabil se va vedea și pe numărul de infecții care o să continue să crească”, adaugă Beatrice Mahler.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel