Ai coșuri pe piept? Boala tăcută de care s-ar putea să suferi

Acneea este una dintre afecțiunile care afectează cel mai des pielea, această patologie trebuie tratată de un profesionist în domeniu, cum ar fi un dermatolog, pentru a nu se agrava în timp.

De asemenea, în unele cazuri, pacientul are nevoie de sprijin psihologic sau psihosocial, deoarece această afecțiune îi poate afecta stima de sine și poate declanșa stări care îi afectează sănătatea mintală.

Acneea „este o afecțiune a pielii” care provoacă coșuri, potrivit bibliotecii americane de sănătate și medicină, MedlinePlus. „Poate duce la apariția comedoanelor închise, a punctelor negre și a petelor roșii, inflamate ale pielii, cum ar fi chisturile.

Organizația non-profit de practică clinică, educație și cercetare Mayo Clinic spune că această afecțiune este cauzată de un amestec de factori. În primul rând, se formează atunci când glandele pielii produc în mod natural o cantitate excesivă de ulei; poate apărea, de asemenea, din cauza acumulării de celule inflamatorii și a murdăriei care se formează adesea pe piele.

Acneea tinde să fie mai frecventă la pacienții care intră la pubertate și poate fi cauzată de toate schimbările hormonale care au loc în această etapă; cu toate acestea, există tineri și adulți care suferă de această afecțiune, ceea ce face ca acneea să fie o patologie multifactorială, adică poate fi cauzată de unul sau mai mulți factori.

Este important de menționat că acneea poate fi, de asemenea, un simptom al unei alte boli, cum ar fi diabetul. Această patologie apare atunci când un pacient prezintă niveluri excesive de zahăr (glucoză) în sânge și necesită un tratament și o urmărire medicală amănunțită pentru a evita complicațiile sau chiar decesul pacientului, nu în zadar diabetul este catalogat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca fiind cronic.

La Vida Lucida, în secțiunea sa de sănătate, wellness și îngrijire personală, menționează relația dintre acneea de pe piept și diabet. Pentru început, este pertinent să menționăm că există două tipuri de diabet, iar acestea afectează modul în care organismul folosește glucoza pe care o primește din anumite alimente.

Sursă foto: Alexander Grey/Pixabay

Legătura dintre acneea pe piept și diabet

Atât acneea, cât și diabetul sunt afecțiuni care generează dezechilibre hormonale puternice, iar în acest moment apare o legătură între cele două afecțiuni.

„În cazul acneei, glandele sebacee ale pielii pot produce prea mult sebum (ulei), care astupă porii și duce la formarea coșurilor. În cazul diabetului, dezechilibrele hormonale pot contribui la probleme ale pielii și, în unele cazuri, la acnee.”

Pentru a determina cauzele reale ale acneei, este important să solicitați sfatul unui profesionist și să vă abțineți de la a încerca să rezolvați problema prin mijloace proprii. De asemenea, este important să știți dacă cei mai apropiați membri ai familiei au suferit sau suferă de diabet, pentru a determina dacă acestea pot fi cauzele.

Pacienții cu rezistență la insulină au adesea acnee în zona pieptului, o afecțiune care apare la persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra