Câți ani poate trăi o persoană bolnavă de Alzheimer?

Alzheimer este un tip de demență care cauzează probleme de memorie, gândire și comportament. Simptomele sale se dezvoltă lent și se agravează în timp, până când ajung într-un stadiu în care interferează cu sarcinile zilnice.

Această afecțiune a creierului se caracterizează prin modificări care duc la depozite de anumite proteine, ceea ce face ca creierul să se micșoreze și ca neuronii cerebrali să moară de-a lungul anilor. Printre primele semne se numără uitarea unor evenimente sau conversații recente. Timpul trece și, odată cu el, și boala, deoarece nu mai cunosc familia sau prietenii.

Boala Alzheimer este afecțiunea care îi îngrijorează cel mai mult pe vârstnici, una din zece persoane în vârstă de 65 de ani având Alzheimer, deși cancerul și infarctul miocardic sunt cele mai complicate. Boala a dus la creșterea speranței de viață în întreaga lume.

Câți ani poate trăi o persoană bolnavă de Alzheimer?

Pacienții cu această boală trăiesc între 7 și 15 ani cu acest diagnostic. După această perioadă, deficiența, dependența și simptomele devin de obicei din ce în ce mai severe.

Potrivit Fundației Pascal Maragall, în fiecare zi sunt diagnosticate mii de cazuri de demență, dintre care majoritatea sunt cauzate de Alzheimer, o afecțiune cu efecte devastatoare și pentru care nu există tratament. În plus, nu există tratamente eficiente.

Organizația a mai precizat că aproximativ 46 de milioane de persoane sunt afectate de această boală, iar la fiecare trei secunde este diagnosticat un nou caz în întreaga lume. În consecință, dacă nu se găsește un tratament, numărul bolnavilor se va tripla până în 2050.

În prezent, nu este doar o boală care afectează persoana diagnosticată, ci schimbă și viața familiilor, deoarece persoanele care își asumă responsabilitatea de a însoți pacientul, majoritatea femei, ajung să aibă afecțiuni din cauza nivelului ridicat de stres și anxietate cu care trăiesc în timpul procesului.

Nu există nicio strategie care să garanteze 100% că nu se va dezvolta boala Alzheimer. Cu toate acestea, un stil de viață sănătos poate contribui la reducerea riscului. De exemplu, activitatea fizică are beneficii pentru creier.

Potrivit experților de la Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare, studiile arată că persoanele care sunt active din punct de vedere fizic sunt mai puțin predispuse la un declin al funcțiilor mentale și au un risc mai mic de a suferi de Alzheimer.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

38 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică