Ai mereu picioarele umflate? De ce se întâmplă asta și când să mergi la medic

Ai mereu picioarele umflate? Edemul periferic sau umflarea picioarelor este o afecțiune frecventă care poate fi cauzată de o serie de lucruri diferite.

Umflarea persistentă sau severă la nivelul membrelor, coapselor și altor părți ale corpului poate indica o problemă de bază care trebuie abordată.

Ai mereu picioarele umflate? De ce se întâmplă asta și când să mergi la medic

Atunci când decideți dacă să vă preocupați de picioarele umflate, luați în considerare următorii factori:

  • Durata umflăturii: Este posibil ca umflarea temporară să fie naturală, în special după ce stați în picioare sau pe scaun prelungit. Dar dacă umflarea durează mult timp fără să se amelioreze, acesta poate fi un motiv de îngrijorare.
  • Probleme de sănătate subiacente: Umflarea și retenția de lichide pot fi cauzate de o serie de boli, inclusiv insuficiență venoasă, boli de rinichi, boli hepatice și insuficiență cardiacă. Dacă aveți o problemă medicală cunoscută, fiți atent la orice creștere a umflăturilor și luați legătura cu medicul dumneavoastră.
  • Durere: În locul afectat, umflarea care este însoțită de disconfort, roșeață sau căldură poate fi un semn al unei boli infecțioase sau inflamatorii care trebuie tratată. Dacă umflarea este simetrică, ceea ce înseamnă că afectează ambele picioare în mod egal, o problemă sistemică precum retenția de lichide sau o afecțiune poate fi cauza.
  • Creștere neașteptată în greutate: Creșterea neașteptată și bruscă în greutate ar putea indica retenția de lichide și poate fi legată de afecțiuni medicale subiacente, mai ales dacă este însoțită de picioare umflate. Umflarea picioarelor asociate sarcinii este frecvent cauzată de alterarea nivelului hormonal și creșterea volumului sanguin. Pe de altă parte, umflarea semnificativă sau neașteptată trebuie discutată cu un medic.
  • Traume sau răni: Edemul localizat poate fi rezultatul unui traumatism recent sau al unei leziuni ale piciorului sau gleznei. Solicitați asistență medicală dacă există disconfort considerabil, probleme la suportarea greutății sau umflare continuă. Umflarea, mai ales dacă este însoțită de durere și sensibilitate, ar putea fi un semn de tromboză venoasă profundă. Aceasta este o afecțiune gravă care necesită asistență medicală imediată.
  • Umflarea gleznei: Dacă umflarea este în jurul gleznei și persistă o perioadă, ar fi o idee bună să faceți o ecografie abdominală după consultarea medicului dumneavoastră. În multe cazuri, indică spre un ficat bolnav.
  • Semne de infecție: Atunci când umflarea coexistă cu simptome legate de infecție, cum ar fi febră, roșeață sau căldură, ar putea fi un indiciu al celulitei sau al unei alte infecții care necesită asistență medicală imediată.

Un medic poate prescrie testele necesare

Discutați cu medicul de familie dacă nu sunteți sigur de ce vă sunt umflate picioarele sau dacă este ceva de care să vă îngrijorați. Un medic poate prescrie toate testele necesare, poate efectua o evaluare cuprinzătoare și poate lua în considerare istoricul dumneavoastră medical pentru a identifica motivul care stă la baza umflăturii.

Terapia eficientă și evitarea problemelor depind de detectarea precoce și controlul cauzei care stau la baza.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra