Ai ochii injectați de sânge? Ce afecțiuni pot indica

Ochiul rosu este o problema des întâlnită, care poate afecta unul sau ambii ochi, iar inrosirea ochiului se poate produce în timp sau brusc. Ce afecțiuni pot indica?


Recent, regele Charles a fost văzut cu amândoi ochii injectați de sânge. Potrivit publicației Express, această problemă apare atunci când vasele de sânge de la suprafața ochilor se rup, colorând albului ochiului în roz, sau dând o tentă roșiatică.

Principalele simptome ale ochilor injectați sunt: ochi iritați, senzatie de asrură, mâncărime constantă, uscăciune, durere oculară ușoară până la severă. Mai mult, apare simptomul de lăcrimare în exces, ochii umezi, vedere încețoșată și sensibilitate ridicată la lumină puternică.

Potrivit sursei citate, există o serie de cauze potențiale ale acestei condiții care includ:

  • Zgârieturi ale globului ocular;
  • Lipsa de somn;
  • Cititul îndelungat sau prea multe ore la calculator;
  • Cititul în lumina slabă și consumul excesiv de alcool.

Potrivit medicilor, există mai multe tipuri de ochi injectați, patologiile fiind diferite, cum ar fi alergii, infecții oculare, blefarită și complicații de la intervenții chirurgicale.

Belfarita apare atunci când „pleoapele și genele devin inflamate ca urmare a igienei proaste a pleoapelor și a genelor. Uleiul se acumulează în glandele de la nivelul pleoapelor și acestea se blochează, determinând infecții ale pleoapelor și genelor cu bacterii”.

Dacă acesta este cauza, atunci manifestările constau în senzație de arsură la nivelul ochilor, mâncărime, pleoape umflate și un glob ocular injectat de sânge.

Specailiștii avertizează că, în unele cazuri, ochii injectați de sânge trebuie să fie îngrijiți conform indicațiilor oftamlologului, de aceeea este necesar să mergeți la medic.

Ochi roşii remedii naturale

Ochi roşii remedii naturale – Ceaiul de gălbenele
Gălbenelele au proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii care tratează ochii inflamaţi şi uscaţi. Folosite extern, gălbenelele sunt un remediu bun pentru ochii roşii – reduc inflamaţia şi previn creşterea bacteriană excesivă.

Ai nevoie de:
– 1 lingură de flori de gălbenele (10 g) – 250 ml apă

Mod de preparare:
Se adaugă florile de gălbenele într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Se acoperă cu o farfurie şi se lasă la infuzat 20 de minute.

Mod de utilizare

După ce băutura naturală s-a răcit, înmoaie două dischete de bumbac în ea şi aplică-le pe ochi, aşa cum faci cu compresele. Lasă-le să acţioneze 10 minute. Repetă tratamentul de două ori pe zi.

Ochi roşii remedii naturale – Cartof crud
Cartoful crud este un remediu perfect pentru ochii roşii, deoarece combate roşeaţa şi mâncărimea. Pentru tratarea durerii oculare şi a inflamaţiei trebuie folosit sucul de cartofi, care este sursă importantă de apă şi antioxidanţi.

Se spală şi apoi se dă prin răzătoare un cartof. Se toarce sucul, după care se cufundă două dischete demachiante în el. Se toarce excesul. Se aplică pe ochi şi se lasă să acţioneze 10-15 minute. Repetă tratamentul o dată sau de două ori pe zi.

Ochi roşii remedii naturale – Ceai verde
Ceaiul verde conţine antioxidanţi care protejează ochii de efectele negative ale produselor chimice, ale soarelui şi ale bacteriilor. Aplicarea acestuia în formă de compresă va îmbunătăţi circulaţia în zonă ochiului, în timp ce va ameliora iritaţia pe care ochiul roşu o provoacă din cauza infecţiei.

Ai nevoie de:
– 250 ml apă

– 2 linguri de ceai verde

Mod de preparare
Se pune la încălzit apa şi, odată ce începe să fiarbă, se adaugă ceaiul verde. Se ia vasul deoparte şi se lasă să se răcească.

Ochi roşii remedii naturale – Mod de utilizare:
Cufundă două dischete demachiante în ceaiul rece, apoi aplică-le pe pleoape. Lasă-le să acţioneze 10 minute, după care repetă tratamentul de 2 sau 3 ori pe zi.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: