Sari la conținut

Ochi roșii: 5 cauze ale durerilor de ochi pe care trebuie să le cunoașteți

ochi uscati
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Sindromul de ochi uscat

Ochi roșii: 5 cauze ale durerilor de ochi pe care trebuie să le cunoașteți.

Te trezești vreodată cu ochii roșii sau observi nuanța aceea roșie când freci prea mult? A avea ochi injectați de sânge este o stare comună și se poate întâmpla din cauza lipsei de somn și a epuizării; uneori o consecință a infecțiilor sau a iritației.

Cu toate acestea, dacă înroșirea și durerea ochilor sunt însoțite de senzație de arsură, zgârietură, scurgeri galbene și apoase, ar putea fi un semnal important că altceva se întâmplă.

Ochi roșii: 5 cauze ale durerilor de ochi pe care trebuie să le cunoașteți

În afară de conjunctivită, citiți mai departe pentru a afla despre celelalte cauze ale ochilor roșii și dureri.

1. COVID-19: COVID-19, deși este o infecție a plămânilor și a tractului respirator, poate afecta și inima, dar și ochii, de asemenea. Potrivit medicilor, ochii roșii pot fi fie un simptom al covidului, fie un efect secundar. Acest lucru se poate întâmpla atunci când virusul intră în organism prin ochi.

2. Infecții: Inflamația și infecția ochilor – uneori infecții bacteriene – pot duce la scurgeri galbene, apoase. Adresați-vă unui medic pentru a fi sigur de diagnostic și pentru a obține tratamentul adecvat.

3. Alergii: Febra fânului sau alergiile la polen pot contribui și la apariția ochilor roșii. De asemenea, dacă acarienii sau în părul animalelor pătrund în ochi, pot apărea reacții alergice.

4. Purtarea lentilelor de contact: Purtarea lentilelor de contact nu este o problemă atât de mare pe cât este gestionarea sa proastă. Complicațiile purtării lentilelor de contact implică necurățarea lor corectă sau plasarea lor într-o cutie pentru ochi cu o soluție. A nu scoate lentilele înainte de culcare sau a uita să le scoți sau a le purta la duș poate provoca, de asemenea, infecții oculare, durere și roșeață – în cazuri extreme, orbire.

5. Blefarită: Această afecțiune comună afectează pleoapa. Este cauzată de o infecție bacteriană care poate provoca inflamarea bazei pleoapelor. De asemenea, poate duce la un ochi roșu. Blefarita este declanșată de utilizarea produselor de înfrumusețare murdare, expirate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel