Categories: Stil de viaţă

Ai probleme cu greutatea? Somnul te ajuta să slăbeşti, iată cum

Insomnia este boala societății moderne. În timpul somnului, sistemul imunitar produce anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și a altor atacuri externe asupra organismului.

Când organismul nu este odihnit, sistemul imunitar nu mai are energie pentru a se apăra de viruși și bacterii, iar perioada de convalescență este mai scurtă. Pe lângă cele enumerate mai sus, unul dintre beneficiile somnuului de calitate este și slăbitul.

Ai probleme cu greutatea? Somnul te ajuta să slăbeşti, iată cum

Cercetătorii din Londra au descoperit că mai multe ore de somn îi pot ajuta pe unii oameni să reducă din dietă alimentele cu un conţinut mai mare de zahăr.

Experții au analizat intens impactul orelor de somn asupra alimentatiei. Participanţii la acest studiu au ţinut jurnale de somn şi de alimentaţie, iar somnul lor a fost monitorizat cu senzori de mişcare. Astfel, cercetătorii au descoperit că persoanele care dorm mai mult de 7 ore pe noapte au un consum mai redus de alimtente ce conţin zahar si carbohidrati.

Pentru un somn liniştitor pe timpul nopţii o atenţie deosebită trebuie acordată, printre altele, şi  dietei. De aceea este bine de ştiut că sunt alimente care asigură un somn de calitate pe timpul nopţii, dar şi alimente care ne fac nopţile lungi şi grele.  Şi, foarte important, dacă mănânci şi apoi te bagi imediat în pat, rişti să ai arsuri la stomac.

Nutriționiștii nu recomandă consumul de brânză seara. De ce? Pentru că produce insomnia, lucru ce duce la acumularea kilogramelor în plus. Pe lângă acest aliment delicious, ciocolata, alcoolul, băuturile care conţin cofeină, alimentele  picante, carne procesată sau afumată nu se regăsesc în lista recomandată.

Nici zahărul, făinoasele, alimente fermentate şi cele care conţin culturi de bacterii ( varza murată), alimente greu de digerat ( broccoli, varză, fasole boabe, castraveţi şi usturoi), ele  pot duce la acumularea de gaze intestinale.

Dar care sunt alimentele care pot ameliora insomnia?

La polul opus sunt alimentele care te ajută să dormi bine, cum ar fi clasicul pahar cu lapte. Oamenii de ştiinţă spun că laptele conţine un ingredient numit triptofan, care ajută corpul să producă melatonină, un hormon care te ajută să dormi.

  • migdalele ( sunt o sursă bună de melatonină, un hormon care reglează somnul);
  • carnea de curcan (conţine triptofan care stimulează producţia de melatonină);
  • ceaiul de muşetel (conţine un antioxidant care se ataşează de anumiţi receptori din creier şi încurajează astfel senzaţia de somnolenţă);
  • kiwi – (studiile au arătat că persoanele care au consumat kiwi au dormit mai mult şi fără să se trezească pe timpul nopţii);
  • peştele gras (somonul, tonul, păstrăvul şi macroul conţin acizi grasi Omega-3 şi vitamina D care au potenţialul de a stimula producţia de serotonină, o substanţă chimică din creier ce ajută la un somn mai bun);
  • nucile (îmbunătăţesc calitatea somnului şi sunt una dintre cele mai bune surse alimentare de melatonină, hormonul care reglează somnul);
  • mierea:
  • albuşurile de ou.

Așadar, privarea de somn pe termen lung este foarte periculoasă. Este favorizată apariția unor afecțiuni grave de sănătate precum: obezitate, boli cardiovasculare, hipertensiune, atac cerebral, diabet și depresie.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

14 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

44 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică