Categories: Ştiri sănătate

Albert Bourla are Covid, din nou. Care este starea de sănătate a directorului general al Pfizer

Albert Bourla are Covid, din nou. Care este starea de sănătate a directorului general al Pfizer

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, în vârstă de 60 de ani, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, pentru a doua oară, în câteva luni.Anunțul a fost făcut chiar de Bourla, printr-un comunicat de presă transmis la sfârșitul săptămânii trecute.

Albert Bourla are Covid, din nou. Care este starea de sănătate a directorului general al Pfizer

„Mă simt bine și fără simptome”, a spus Bourla într-o declarație, potrivit Reuters

Șeful Pfizer a făcut Covid și în luna august, când a început un curs de tratament antiviral oral COVID-19 al companiei, Paxlovid. Paxlovid este un medicament antiviral care este utilizat pentru a trata persoanele cu risc ridicat, cum ar fi pacienții în vârstă.

Bourla a primit patru doze de vaccin COVID dezvoltat de Pfizer și partenerul său german BioNTech (22UAy.DE). Directorul executiv a spus că nu a luat încă noul rapel bivalent.

Dezvoltate de Moderna și echipa Pfizer și BioNTech, noile așa-numite vaccinuri bivalente urmăresc să abordeze subvariantele BA.5 și BA.4 Omicron, care reprezintă 84,8% și, respectiv, 1,8% din toate variantele circulante în Statele Unite. State, pe baza ultimelor date.

„Nu am făcut încă noul rapel bivalent, deoarece urmam instrucțiunile CDC de a aștepta trei luni de la cazul meu anterior de COVID, care s-a întors la mijlocul lunii august”, a explicat Bourla.

În august, FDA a autorizat injecțiile de rapel actualizate ale Pfizer și Moderna care vizează subvariantele dominante BA.4 și BA.5 Omicron.

O agenție federală de sănătate a declarat în această săptămână că au fost trimise peste 25 de milioane de doze din așa-numitele vaccinuri bivalente. Acesta a constat în principal din vaccinul Pfizer/BioNTech, pe măsură ce producția vaccinului Moderna crește.

Recent Posts

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

13 minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

43 de minute ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

o oră ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

2 ore ago

Citeste si: