Sari la conținut

Albert Bourla are Covid, din nou. Care este starea de sănătate a directorului general al Pfizer

ceo pfizer

Albert Bourla are Covid, din nou. Care este starea de sănătate a directorului general al Pfizer

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, în vârstă de 60 de ani, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, pentru a doua oară, în câteva luni.Anunțul a fost făcut chiar de Bourla, printr-un comunicat de presă transmis la sfârșitul săptămânii trecute.

Albert Bourla are Covid, din nou. Care este starea de sănătate a directorului general al Pfizer

„Mă simt bine și fără simptome”, a spus Bourla într-o declarație, potrivit Reuters

Șeful Pfizer a făcut Covid și în luna august, când a început un curs de tratament antiviral oral COVID-19 al companiei, Paxlovid. Paxlovid este un medicament antiviral care este utilizat pentru a trata persoanele cu risc ridicat, cum ar fi pacienții în vârstă.

Bourla a primit patru doze de vaccin COVID dezvoltat de Pfizer și partenerul său german BioNTech (22UAy.DE). Directorul executiv a spus că nu a luat încă noul rapel bivalent.

Dezvoltate de Moderna și echipa Pfizer și BioNTech, noile așa-numite vaccinuri bivalente urmăresc să abordeze subvariantele BA.5 și BA.4 Omicron, care reprezintă 84,8% și, respectiv, 1,8% din toate variantele circulante în Statele Unite. State, pe baza ultimelor date.

„Nu am făcut încă noul rapel bivalent, deoarece urmam instrucțiunile CDC de a aștepta trei luni de la cazul meu anterior de COVID, care s-a întors la mijlocul lunii august”, a explicat Bourla.

În august, FDA a autorizat injecțiile de rapel actualizate ale Pfizer și Moderna care vizează subvariantele dominante BA.4 și BA.5 Omicron.

O agenție federală de sănătate a declarat în această săptămână că au fost trimise peste 25 de milioane de doze din așa-numitele vaccinuri bivalente. Acesta a constat în principal din vaccinul Pfizer/BioNTech, pe măsură ce producția vaccinului Moderna crește.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.