Albușurile de ou: cum să le folosiți pentru a îmbunătăți memoria și vederea

Există o gândire tradițională care consideră ouăle ca fiind un aliment „blestemat” pentru cei care ar trebui și doresc să aibă grijă de sănătatea inimii lor.

Binecunoscuta sintagmă „gălbenușul de ou are mult colesterol” este lăsată deoparte, având în vedere beneficiile pe care le produce, bineînțeles, consumat întotdeauna cu moderație și sub supraveghere medicală, dacă este cazul.

Cealalt component al oului este albușul. Astăzi există coincidențe științifice prin diverse studii care demonstrează că albușul de ou trebuie să facă parte din dieta de bază pentru a avea o stare de sănătate bună.

Albușul de ou este un aliment complet, deoarece acoperă substanțele nutritive de care organismul nostru are nevoie, cum ar fi colina, acidul folic, iodul, fierul, proteinele, seleniul, vitaminele A, B12, B5, D și E, precum și riboflavina.

Prin combinarea tuturor acestor macro- și micronutrienți, albușurile de ou oferă o varietate de beneficii pentru sănătate: sunt sănătoase pentru inimă și luptă împotriva cancerului. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Alberta, albușul de ou are proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului, potrivit site-ului Salud 180.

O altă acțiune este că controlează tensiunea arterială. Un studiu realizat de cercetătorul Zhipeng Yu, profesor la Universitatea Jilin din China, susține că albușul de ou conține o peptidă care scade tensiunea arterială prin blocarea enzimei care favorizează hipertensiunea.

Albușul încetinește îmbătrânirea

De asemenea, încetinește îmbătrânirea. Consumul moderat de albuș de ou oferă aminoacizi numiți prolină care ajută organismul să producă colagen, ceea ce previne apariția ridurilor.

Pentru că este bogat în proteine și sărac în calorii, albușul de ou este considerat un aliment sățios care ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și la evitarea poftelor.

Un alt beneficiu important și esențial pe măsură ce îmbătrânim, este că îmbunătățește memoria și vederea. Potrivit cercetătorilor de la Harvard, albușurile de ou sunt o sursă bună de colină, care îmbunătățește memoria și protejează împotriva pierderii vederii.

Potrivit El País, albușul de ou este un ingredient excelent pentru menținerea sănătății minții, deoarece colina este asociată cu procesul de formare a creierului în stadiul fetal și este implicată în dezvoltarea creierului la toate vârstele, jucând un rol important în construirea membranelor celulare care îmbunătățesc memoria.

Potrivit Egg Institute, colina este importantă pentru formarea și funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos și previne declinul cognitiv legat de îmbătrânire.

De asemenea, conține proprietăți care contracarează procesele degenerative care ne afectează vederea. Și, de parcă nu ar fi de ajuns, dacă vrei să ai o piele sănătoasă și tânără, acest aliment va fi aliatul tău, deoarece stimulează producția de colagen și ajută la întârzierea îmbătrânirii.

Rețetă omletă de legume

Ingrediente

  • 1 linguriță de ulei vegetal
  • 2/3 cană de porumb fiert
  • 1/2 ceașcă de dovleac
  • 3 linguri de ceapă tocată mărunt
  • Sare
  • 2 linguri de apă
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 3 albușuri de ou
  • 1 ou întreg
  • 2 linguri de brânză Gouda afumată, rasă

Pregătire

  • Se încălzește puțin ulei într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă porumbul, dovlecelul și un praf de sare. Se sotează timp de 4 minute. Se ia de pe foc.
  • Într-un castron, se amestecă apa, albușurile și oul întreg. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se toarnă in tigaia fierbinte. Se amestecă cu o spatulă.
  • Se toarnă amestecul și condimentele în tigaie. Se fierbe timp de 2 minute, până se întărește. Ridicați părțile laterale ale omletei, permițând ca amestecul de ouă să intre în contact cu tigaia.
  • Se întinde amestecul de legume peste jumătate din omletă și se presară brânza. Îndoiți jumătate peste amestecul de legume. Se gătește timp de 2 minute sau până când brânza se topește.

Recent Posts

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

3 minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

34 de minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

o oră ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

3 ore ago

Citeste si: