Alertă de grad mare: 9 copii au murit din cauza infecției cu streptococul A, care provoacă scarlatina. Care sunt principalele simptome

Alertă de grad mare: 9 copii au murit din cauza infecției cu streptococul A, care provoacă scarlatina. Care sunt principalele simptome.

Infecțiile cu streptococ A sunt în mod normal ușoare, dar oamenii se pot îmbolnăvi grav. Părinții îngrijorați de simptomele copiilor lor ar trebui să solicite de urgență sfatul medicului. Deși încă mai puțin frecvente, a existat o creștere a cazurilor invazive de streptococ de grup A în acest an, în special la copiii sub 10 ani, în special în Marea Britanie. 

Infecțiile cauzate de bacteriile Streptococ din grupa A sunt de obicei ușoare, cu simptome precum durere în gât sau infecții ale pielii. De asemenea, bacteria poate provoca scarlatina care, în majoritatea cazurilor, poate fi tratată cu succes cu antibiotice, iar oamenii se recuperează complet.

Cu toate acestea, într-un număr foarte mic de cazuri, infecția cu streptococ de grup A poate pătrunde mai adânc în organism – de exemplu, în plămâni și sânge – provocând o boală cunoscută sub numele de streptococ invaziv de grup A (iGAS), care este mult mai greu de tratat.

Alertă de grad mare: 9 copii au murit din cauza infecției cu streptococul A, care provoacă scarlatina

Din păcate, o fetiță de cinci ani, de la școala primară Black Mountain din Belfast, a murit după ce a contractat streptococul A a devenit al nouălea copil care moare după ce a contractat streptococul A din Marea Britanie. Copilul s-a îmbolnăvit grav săptămâna trecută și a fost tratat la spital, dar din păcate a murit ieri, relatează BBC.

Moartea ei duce la nouă numărul copiilor despre care se știe că au murit din cauza bolii – care de obicei provoacă doar o ușoară durere în gât și temperatură, dar poate pune viața în pericol.

Printre aceștia se numără Muhammed Ibrahim Ali, de patru ani, din High Wycombe, Buckinghamshire, și Hanna Roap, în vârstă de șapte ani, din Penarth, Vale of Glamorgan.

De vină pentru acest focar de infecție, spun specialiștii, sunt lockdown-urile din timpul pandemiei, când copiii erau prinși în interior. Pe măsură ce cazurile de scarlatina și streptococul A răspândesc în Marea Britanie, mai multe școli primare au luat decizia de a închide.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) a declarat că ultima dată când a existat o perioadă intensivă de infecție cu Strep A a fost în 2017-2018, când au fost înregistrate patru decese în Anglia într-un interval de timp echivalent.

Ca răspuns la focar, guvernul britanic a spus ieri că poate „înțelege pe deplin” că părinții sunt îngrijorați de creșterea cazurilor de streptococ A, dar a subliniat că NHS este „bine pregătit” pentru astfel de situații.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat: „Observam un număr mai mare de cazuri de streptococ din grupa A în acest an, comparativ cu cele obișnuite. Bacteriile pe care le știm provoacă o infecție ușoară care este ușor de tratată cu antibiotice și, în circumstanțe rare, poate ajunge în sânge și poate provoca boli grave.

Este încă neobișnuit, dar este important că părinții sunt atenți la simptome. Dar NHS este bine pregătit să facă față unor astfel de situații, lucrând cu Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.” 

Datele de la UKHSA arată că au existat 851 de cazuri de scarlatina în săptămâna încheiată pe 20 noiembrie. Aceasta este comparativ cu 186 de cazuri înregistrate în anii precedenți.

Scarlatina este cauzată de bacterii numite streptococi de grup A. Aceste bacterii provoacă și alte infecții respiratorii și ale pielii, cum ar fi streptococul gât și impetigo.

Dr. Colin Brown, director adjunct al UKHSA, a adăugat: „Este important că părinții să fie atenți la simptome și să consulte un medic cât mai repede posibil, astfel încât să putem împiedica infecția să devină gravă”.

ALERTA de grad MARE: Simptomele invazive ale Strepctocopului de grup A

Streptococul de grup A (GAS) – este cunoscut și sub denumirea de Streptococcus pyogenes – și este o bacterie care poate provoca boli ușoare, cum ar fi dureri de gât și infecții ale pielii, inclusiv amigdalita, celulită, impetigo și scarlatina.

În cazuri rare, bacteriile pot declanșa boala care pune viața în pericol, boala invazivă de grup A Strep. Îndrumările de la NHS afirmă că există patru semne cheie ale bolii invazive:

1. febră (o temperatură ridicată peste 38°C (100,4°F)

2. dureri musculare severe

3. sensibilitate musculară localizată

4. roșeață la locul unei plăgi

Boala invazivă apare atunci când bacteriile trec prin apărarea imunitară a organismului. Se poate întâmpla dacă ești deja bolnav sau ai un sistem imunitar slăbit. Două dintre cele mai severe exemple de boală invazivă sunt fasciita necrozantă și sindromul de șoc toxic.

Aveți un risc crescut de apariție a bolii invazive streptococi A de grup dacă:

  • sunteți în contact strâns cu cineva care are boala
  • au peste 65 de ani
  • sunteți diabetic, aveți boli de inimă sau cancer
  • au avut recent varicela
  • au HIV
  • folosiți niște steroizi sau medicamente intravenoase, conform NHS.

Bacteriile streptococi de grup A pot provoca, de asemenea, scarlatina, care poate fi gravă dacă nu este tratată cu antibiotice.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

6 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

36 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică