Sari la conținut

Lockdown de azi în acest oraș mare! Se confruntă cu cel mai grav val de coronavirus. Doi ani de închisoare pentru cei care ies din case

un nou lockdown

Lockdown începând de azi, într-un oraș cu 650.000 de locuitori. Guvernul a anunţat un lockdown de o săptămână în Macao, începând de luni, după ce s-au înregistrat peste 1.500 de infecţii în ultimele trei săptămâni, în pofida mai multor campanii de testare în masă obligatorie. 

Cele şase grupuri din sectorul jocurilor de noroc, Sands China, Galaxy Entertainment, SJM Holdings, Melco International, MGM China şi Wynn Macau, şi-au văzut acţiunile prăbuşindu-se cu procente cuprinse între 6% şi 9% la începutul tranzacţiilor de la Bursa din Hong Kong luni dimineaţă.

Doi ani de închisoare pentru cei care ies din case

Aceasta este primul lockdown în mai bine de doi ani, punând capăt unei înţelegeri între guvernul local şi cazinouri, conform căreia doar unităţile unde au fost descoperite cazuri de COVID-19 vor fi închise temporar, scrie stirileprotv.ro.

Macao este singurul loc din China în care sunt autorizate cazinourile, însă pandemia a afectat puternic această sursă de venituri din regiunea semi-autonomă, care a adoptat o strategie „zero COVID” similară cu cea a Beijingului.

Începând de luni, locuitorii au voie să iasă din case doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi pentru a se testa. Contravenienţii riscă până la doi ani de închisoare.

Unele servicii publice şi magazine, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, pot rămâne deschise. Doar persoanele care deţin o autorizaţie sau care prezintă un cod atestând un risc scăzut pentru sănătate pot utiliza transportul în comun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.