Categories: Ştiri sănătate

Alertă maximă în Europa! A explodat numărul cazurilor de infecții cu transmitere sexuală

Alertă maximă în Europa! Infecțiile cu transmitere sexuală au crescut vertiginos în toată Europa în 2022, doar cazurile de gonoree raportate aproape dublandu-se.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și-a exprimat „îngrijorarea profundă” cu privire la creșterea ratelor.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a publicat cele mai recente rapoarte epidemiologice anuale care fac lumină asupra stării infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) în Europa.

Cazurile de gonoree aproape s-au dublat în Europa

  • Astfel, cazurile de sifilis au crescut cu 34% între 2021 și 2022, însumând peste 35.000 de cazuri în ultimul an.
  • Cazurile de chlamydia au crescut cu 16% la peste 216.000.
  • Peste 70.000 de persoane au fost raportate cu infecții cu gonoree în 2022, 48% provenind din anul precedent.
  • Alte ITS, inclusiv limfogranulomul venereu și sifilisul congenital – care se transmite de la mamă la făt – au înregistrat, de asemenea, creșteri majore.

„Cifrele descriu o imagine crudă, una care necesită atenția și acțiunea noastră imediată”, a declarat directorul ECDC, Andrea Ammon, la o conferință de presă.

Ammon a mai menționat că creșterea infecțiilor cu transmitere sexuală a cerut „atenția urgentă” a țării. Creșterea masivă urmează ani de creștere a ratelor ITS în multe țări, care a fost oprită momentan de îndrumările guvernamentale privind măsurile de distanțare socială în timpul pandemiei de COVID-19.

Și New York City a înregistrat, de asemenea, o creștere a ITS în 2022, ratele de gonoree crescând cu 11% în rândul bărbaților și ratele de sifilis crescând vertiginos la 36% în rândul femeilor, potrivit Departamentului de Sănătate și Igienă Mintală.

Măsuri de urgență

Mai multe motive au stat în spatele creșterii susținute, a spus ECDC, inclusiv o supraveghere mai bună și o creștere a testelor la domiciliu, precum și o creștere a comportamentului sexual mai riscant – dar mai ales lipsa de informații despre bolile cu transmitere sexuală.

De asemenea, ECDC a teoretizat că creșterea infecțiilor cu gonoree s-ar putea datora rezistenței antimicrobiene, dar a spus că încă monitorizează această posibilitate.

Ammon a spus că cifrele au fost probabil „vârful aisbergului”, deoarece multe infecții au rămas nedetectate. Combaterea apariției ar implica o conștientizare sporită a ITS, metode îmbunătățite de prevenire, acces la testare și tratament eficient.

ITS netratate pot duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli inflamatorii pelvine și cronice. Chlamydia și gonoreea pot duce la infertilitate, în timp ce sifilisul poate provoca probleme neurologice și cardiovasculare. Sifilisul netratat în timpul sarcinii poate duce la rezultate adverse grave ale infecțiilor la copii.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra