Alertă medicală. Mii de oameni ar putea trăi cu un „COVID de lungă durată”

Alertă medicală. Mii de oameni ar putea trăi cu un „COVID de lungă durată”.

Oamenii de ştiinţă care au cercetat efectele de durată ale infecţiei cu coronavirus. Aceștia au descoperit că pacienţii pot suferi simptome mult mai grave multe luni după ce au avut nevoie iniţial de terapie intensivă.

Un studiu realizat de Institutul Naţional de Cercetări Medicale din Marea Britanie sugerează că boala numită „COVID de lungă durată” ar putea fi, de fapt, patru sindroame separate.

”Long Covid” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară. În ambele cazuri, însă, bolnavii pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie.

Astfel, studiul arăta că mii de oameni ar putea trăi cu un „COVID de lungă durată” sau ”Long Covid”. Această nouă afecțiune s-ar putea manifesta prin simptome recurente, ce ar afecta totul, de la respirație, creier, inimă și sistem cardiovascular până la rinichi, intestin, ficat și piele, potrivit RRA.

Alertă medicală. Mii de oameni ar putea trăi cu un „COVID de lungă durată”

Experții de la King College din Londra au vorbit despre simptomele pe care le experimentează aceste persoane. Persoanele care suferă de „COVID de lungă durată” pot experimenta până la 172 de simptome.

Între acestea ar fi: convulsii violente, tremor accentuat, senzație de frică, confuzie, senzație de amorțeală a extremităților, piele iritată, vânătăi, piele uscate, dar și probleme ale inimii, precum durere a inimii, palpitații cardiace, pierdere a mirosului și a gustului, a apetitutului, țiuituri neplăcute experimentate în timpul nopții, umbre în colțul ochilor, sete excesivă, dureri musculare, dureri de umeri sau de gât, pierdere a părului, crampe severe. Femeile pot experimenta, de asemenea, și întreruperea ciclului menstrual ori amenoree.

Printre simptomele „Long Covid” se numără și depresia, anxietatea, frustrarea, izolarea, sentimentele de tristețe, precum și probleme gastro-intestinale, precum diaree, balonare, râgâială, tulburări de somn, apnee în somn, tulburări psihologice, incontinență urinară.

Adesea, simptomele afectează părţi diferite ale organismului, în momente diferite şi pot trece şi reveni. Rămân încă multe necunoscute în ce priveşte boala, inclusiv în ce priveşte numărul real al celor afectaţi de COVID-19 şi amploarea impactului psihologic asupra vieţii oamenilor.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

15 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

45 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică