luni, august 2, 2021

Alertă medicală. Mii de oameni ar putea trăi cu un „COVID de lungă durată”.

Oamenii de ştiinţă care au cercetat efectele de durată ale infecţiei cu coronavirus. Aceștia au descoperit că pacienţii pot

suferi simptome mult mai grave multe luni după ce au avut nevoie iniţial de terapie intensivă.

Un studiu realizat de Institutul Naţional de Cercetări Medicale din Marea Britanie sugerează că boala numită “COVID de lungă durată” ar putea fi, de fapt, patru sindroame separate.

”Long Covid” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară. În ambele cazuri, însă, bolnavii pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie.

Astfel, studiul arăta că mii de oameni

ar putea trăi cu un „COVID de lungă durată” sau ”Long Covid”. Această nouă afecțiune s-ar putea manifesta prin simptome recurente, ce ar afecta totul, de la respirație, creier, inimă și sistem cardiovascular până la rinichi, intestin, ficat și piele, potrivit RRA.

Alertă medicală. Mii de oameni ar putea trăi cu un „COVID de lungă durată”

Experții de la King College din Londra au vorbit despre simptomele pe care le experimentează aceste persoane. Persoanele care suferă de „COVID de lungă durată” pot experimenta până la 172 de simptome.

Între acestea ar fi: convulsii violente, tremor

accentuat, senzație de frică, confuzie, senzație de amorțeală a extremităților, piele iritată, vânătăi, piele uscate, dar și probleme ale inimii, precum durere a inimii, palpitații cardiace, pierdere a mirosului și a gustului, a apetitutului, țiuituri neplăcute experimentate în timpul nopții, umbre în colțul ochilor, sete excesivă, dureri musculare, dureri de umeri sau de gât, pierdere a părului, crampe severe. Femeile pot experimenta, de asemenea, și întreruperea ciclului menstrual ori amenoree.

Printre simptomele „Long Covid” se numără și depresia, anxietatea, frustrarea, izolarea, sentimentele

de tristețe, precum și probleme gastro-intestinale, precum diaree, balonare, râgâială, tulburări de somn, apnee în somn, tulburări psihologice, incontinență urinară.

Adesea, simptomele afectează părţi diferite ale organismului, în momente diferite şi pot trece şi reveni. Rămân încă multe necunoscute în ce priveşte boala, inclusiv în ce priveşte numărul real al celor afectaţi de COVID-19 şi amploarea impactului psihologic asupra vieţii oamenilor.

Ultimele stiri

Parteneri