Categories: Ştiri sănătate

Alexandru Arșinel și scandalul transplantului de rinichi din 2013. Noi detalii încep să iasă la suprafață

Ziua de 29 septembrie 2022 este o zi tristă pentru teatrul românesc. Marele actor, Alexandru Arșinel s-a stins din viață, mergând acum alături de colega sa de scenă, celebra Stela Popescu.

În anul 2013, actorul a fost în centrul unui scandal, acesta fiind beneficiarul unui transplant de rinichi în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare în Registrul Național de Transplant.

În 28 august 2013, când avea 70 de ani, Arșinel a fost supus unui transplant renal la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, el afirmând atunci că problemele sale renale au început din tinerețe, iar în anii 2000 a ajuns să facă dializă.

Transplantul a fost unul controversat, actorul fiind acuzat că a beneficiat de un regim special, comporativ cu restul pacienților care așteaptă chiar și cu anii pe lista de așteptare.

Alexandru Arșinel a răspuns acuzațiilor că a făcut transplantul peste rând spunând că rinichii săi mai funcționau la capacitatea de 6%.

„De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani”, spunea Arșinel.

Întrebat de jurnaliști cum s-a simțit când a văzut criticile, Arșinel a răspuns: „Oribil, ca un gazetar să-mi spună să-mi moară un copil ca să știu și eu ce înseamnă să-ți moara cineva în familie… Nu vreau să-mi mai aduc aminte. Poate că am și greșit, nu știu, Dumnezeu o să-mi arate. Mult nu mai e”.

Întrebat într-o emisiune la Digi 24 unde crede că a greșit, răspunsul lui Arșinel a fost: „Am vrut să trăiesc. În clipa aia am realizat că n-ai voie să gândești că ai voie să traiești. A fost oribil. La un moment dat colegi au reacționat. Un moment în care publicul m-a adus înapoi. La primul spectacol, aplauze”.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică