Categories: Ştiri sănătate

Alexandru Rafila a spus ce se întâmplă cu paturile de mari arși

Alexandru Rafila a spus ce se întâmplă cu paturile de mari arși aflat într-o acțiune de vizitare a mai multor orașe din țară.

Numărul paturilor de mari arși din țara noastră va crește de la 30 la 50, ca urmare a implementării unor proiecte finanțate prin Banca Mondială, anunță ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Aflat în vizită la Timișoara, el a declarat că noul centru din acest oraș va avea în total 12 paturi, iar investiția se ridică la 246 de milioane de lei și va fi gata peste 2 ani.

Centrul de la Timișoara este cel mai avansat. Am semnat de asemenea contractul la Târgu Mureș și urmează să-l semnăm și pe cel de la București. Deja aici s-a amenajat terenul, există același concept constructiv. Îl vom regăsi, la fel și la Târgu Mureș și la București, cu câte 12 unități de tratare a pacienților cu arsuri. Toată această infrastructură de sănătate trebuie deservită însă de personal calificat. Lucrăm foarte îndeaproape cu comisia de chirurgie plastică a Ministerului Sănătății, încât să operaționalizăm cât mai multe paturi la nivel național care să poată să trateze pacienții cu arsuri. Nu sunt toate grave, sunt unele de nivel intermediar și ele trebuie să beneficieze de cea mai bună îngrijire posibilă în acest moment.” a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Centul de mari arsi din Timisoara

Noua clădire multifuncțională a Spitalului Județean din Timișoara va cuprinde și o unitate de primiri urgențe, servicii integrate de imagistică, un nou bloc operator cu 25 de săli de operații și o pistă de elicopter pe acoperiș.

Guvernul a adoptat în data de 22 martie 2023, Ordonanța de Urgență pentru finanţarea activităților prevăzute de două Acorduri de împrumut cu BERD, semnate de România în 2014, respectiv 2021. Este vorba de Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar (2014) și o finanţare adiţională pentru respectivul proiect.

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi secretarul de stat asist. dr. Alexandru Rogobete au participat, vineri, la inaugurarea noului Ambulatoriu Integrat al Spitalului Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

Recent Posts

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

30 de minute ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

59 de minute ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

o oră ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

2 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

2 ore ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra