Sari la conținut

Ministerul Sănătății a semnat contractul pentru construcția Centrului de Mari Arși din Timișoara

Centru de Mari Arsi Timisoara
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Centru de Mari Arsi Timisoara

Ministerul Sănătății a anunțat cu puțin timp în urmă că s-a semnat un contract de construire a unei noi clădiri în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara, reprezentând Centrul de Mari Arși din Timișoara.

„Centrul de Mari Arși din Timișoara prinde rapid contur! Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai constructorului au semnat contractul de construire a unei clădiri noi în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara!

Investiția constă în construirea unei clădiri noi, în care să funcționeze integrat Centrul de Arși, compus din 6 paturi pentru mari arși, 6 paturi pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă; secția ATI cu 27 paturi; blocul operator cu 25 de săli de operație; spații conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.) și un heliport. De asemenea, va funcționa și UPU-SMURD cu 58 de posturi”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, valoarea investiției este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este de 26 de luni.

„Finanțarea este asigurată în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar finanţat din Acordul de Împrumut nr 8362 dintre Guvernul României şi Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD)”, a mai scris Ministerul Sănătăţii pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat sâmbătă, la Oradea, o finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru un nou spital în acest municipiu, urmând să se semneze, săptămâna viitoare, contractul de finanţare pentru noua clădire a Spitalului Judeţean care va găzdui împreună Secţiile de Boli infecţioase şi Pneumologie.

„Cu toate că administraţia acestui judeţ nu este social-democrată, pe noi, ca social-democraţi, ne interesează accesul la servicii sanitare de foarte bună calitate, pentru toată lumea, pentru că pacienţii nu au culoare politică şi trebuie să beneficieze de ce e mai bun”, a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Bihor, ministrul Alexandru Rafila.

El a vorbit despre contractul de finanţare ce va fi semnat zilele următoare pentru noua clădire care va găzdui Secţiile de Boli Infecţioase (fostul Spital de Boli infecţioase) şi Pneumologie (fostul Spital TBC).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel