Categories: Expertul zilei

Alexandru Rafila, despre Florin Cîțu: „Nu discutăm despre bătălia dintre Delta și Superman, ci despre sănătatea copiilor/ A trecut de la postura de prim-ministru, la cea de prim nuntaș al României”

Alexandru Rafila, despre Florin Cîțu: „Nu discutăm despre bătălia dintre Delta și Superman, ci despre sănătatea copiilor/ A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”

Alexandru Rafila susține că prioritatea, în acest moment, este păstrarea școlilor deschise, nu popularitatea sau congresul PNL la care candidează premierul Florin Cîțu. Acesta a mai adăugat că situația României e cu atât mai dificilă cu cât suntem codași în UE la capitolul vaccinare anti-COVID. Asta se va reflecta și în economia țării.

Alexandru Rafila, despre Florin Cîțu: „Nu discutăm despre bătălia dintre Delta și Superman, ci despre sănătatea copiilor”

„E posibil să se închidă școlile. Eu aș vrea să avem o discuție foarte serioasă – care e prioritatea pe care o avem. Cred că cea mai importantă e ca acești copii să poată merge la școală. Asta trebuie să fie discuția și asta trebuie să fie prioritatea acestui Guvern care, de fapt, nici nu are legitimitate acum, că e într-o procedură în care trebuie să intre în votul Palamentului.

Chiar dacă domnul Cîțu nu e un premier cu depline puteri, că nu mai are legitimitate, ar trebui măcar în al 12-lea ceas să nu mai posteze desene animate cu Superman și cu chipul lui și să treacă la discuții serioase despre cum funcționăm în perioada următoare.

Acum nu discutăm despre bătălia dintre Delta și Superman, ci despre sănătatea copiilor și cum se formează ei.

(…) Orice măsură pe care noi o numim non-farmacologică își arată efectele în 6 – 8 sptămâni, deci nu se întâmplă peste noapte. Noi o să atingem un vârf al acestui val 4 la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembie și până atunci ar trebui să găsim un punct de vedere comun, să trecem peste aceste tentative politicianiste legate de un congres intern sau de popularitatea pe termen scurt.

Despre asta discutăm, despre lipsa de responsabilitate politică și de moralitate care se traduce în afectarea unei întregie generații, dincolo de impactul asupra economiei.

(…) România e într-o situație de pericol. Sunt articole în publicații internaționale prestigioase care leagă lipsa de performanță a programului de vaccinare cu o afectare serioasă a economiei românești”, a declarat deputatul PSD, potrivit B1 TV.

Domnul Cîţu bate câmpii. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”

Deputatul PSD îl acuză pe premier că nu a luat măsuri pentru ca România să treacă mai uşor prin valul patru.

„Noi am avut o discuție acum șase săptămâni. Am spus că evaluarea celui mai rău scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septmebrie e evident nerealistă și am stabilit tot atunci că în ultima săptămână din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirmă pas cu pas.

Domnul Cîțu bate câmpii, ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu. Ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav.

A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți”, a declarat Rafila, potrivit sursei citate.

Mai mult de atât, Alexandru Rafila nu a trecut cu vederea nici întânirea dintre Florin Cîțu și Emil Boc, de la începutul lunii august. Cei doi s-au fotografiat fără mască la festivalul Electric Castle, „apropo de mesaje și exemple…”, a subliniat reprezentantul României la OMS.

„Paturile ATI COVID vor fi luate de la alte secții de ATI, unde sunt tratați pacienți non-COVID”

În ceea ce privește solicitarea premierului de a fi dublate paturile la ATI Covid, Rafila spune că acestea vor fi luate de la alte secţii ATI, unde sunt trataţi pacienţi non-COVID.

„Nu avem de unde să dublăm paturile, ele vor fi luate de la alte secții de ATI, unde sunt tratați pacienți non-COVID. Nu discutăm de paturi care se inventează, ci se iau dintr-o parte în alta. Numărul de paturi ATI e relativ constant, că nu poți să-l crești având același număr de specialiști.

Vor fi alte spitale care se vor închide, care vor transforma secțiile ATI în secții ATI COVID, vom avea iar mortalitate excesivă ca anul trecut din cauza faptului că oamenii cu alte afecțiuni nu vor avea acces la servicii medicale”, a mai precizat deputatul PSD.

Recent Posts

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

9 minute ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

39 de minute ago

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

o oră ago

Și tu ai această grupă de sânge? Boala gravă pe care o poți face dacă o ai

O descoperire recentă arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea un…

2 ore ago

Encefalita autoimună limbică

Encefalita limbică. Este o formă de encefalită care afectează, în principal, lobul temporal al creierului,…

2 ore ago

Veste tristă pentru pensionari. Comisia Europeană avertizează: România se află în pericol

Datoriile publice, o problemă majoră pentru România. Pensiile românilor, la un pas de a fi…

3 ore ago

Citeste si: