Categories: Ştiri sănătate

Ce spune Alexandru Rafila despre măștile pe care vor trebui să le poarte copiii la școală

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit despre măștile pe care elevii vor trebui să le poarte în timpul orelor de curs, în cadrul unei intervenții la postul TV Digi24.

Alexandru Rafila a făcut precizări importante, căci începutul anului școlar este aproape. Ce trebuie să știe părinții și cadrele didactice vizavi de măștile de protecție recomandate copiilor.

Președintele Societății Române de Microbiologie propune ca măștile folosite de elevi să fie unele textile, pe care cei mici să le poată personaliza, astfel încât să devină cât mai atractive și mai ușor de purtat.

„Alternative întotdeauna există… Sunt vizierele acelea, de exemplu, care cred că le-ar plăcea copiilor și ar putea fi folosite la un moment dat. Ar fi o chestiune atractivă pentru copii, așa cum personalizarea măștilor cred că ar fi foarte importantă. Pentru că un copil, știți cum este… O mască chirurgicală nu-i foarte rezistentă, că dacă tragi de două ori de ea se rupe. Și atunci dacă folosești măști textile, refolosibile, e foarte bine, dar trebuie să le personalizezi, să fie atrași de culorile sau de desenele măștii”.

Un alt aspect pe care Alexandru Rafila îl amintește este legat de dimensiunea măștilor. Acesta afirmă că, pentru a fi utile, măștile trebuie să fie adaptate atât vârstei, cât și mărimii craniului copilului.

„Masca chirurgicală la un copil este uneori mare, ele trebuie luate pentru dimensiunea copiilor. Masca este foarte largă, aerul intră și iese prin lateral foare mult, iar această mască nu este utilă copilului. Și nu este utilă nici celor care intră în contact cu acest copil. Pentru că este o mască mare.

Trebuie măști adaptate vârstei copilului și mărimii craniului copilului. Pentru că dacă folosim măști pentru adulți la copii de clasa I, ele vor fi inutile. Ele trebuie adaptate. Ori, o mască refolosibilă se poate realiza la dimensiuni”.

De asemenea, profesorul Alexandru Rafila subliniază necesitatea aplicabilității măsurilor sanitare în fiecare unitate școlară.

„Am văzut proiectul de ordin. Copiii vor purta mască la școală. Separatoare, mască…Știți care este problema? Măsurile pot să pară ideale. Întotdeauna când iei o măsură trebuie să te gândești și să evaluezi care este gradul de aplicabilitate. Măsurile sunt bune, dacă ele sunt aplicabile”, explică președintele Societății Române de Microbiologie.

Recent Posts

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

42 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

o oră ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

3 ore ago

Citeste si: