luni, noiembrie 29, 2021

România se află în fața unui test de voință. Tocmai când canicula s-a instalat în toată țara, masca va deveni obligatorie și în exterior, în anumite condiții.

Este un lucru dificil, însă cea mai la

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

îndemână măsură pentru a stopa creșterea uriașă a cazurilor de COVID-19. Zilnic se înregistrează peste o mie, de mai bine de o săptămână.

Medicul Alexandru Rafila spune că singura condiție pentru a nu purta masca, mai ales pe caniculă, este să poți ține distanta de un metru și jumătate și să eviți intervalele orare aglomerate atunci când decizi să mergi la piață, de exemplu.

“Dacă putem ține distanța de un metru jumătate nu trebuie să folosim masca în exterior. Când mergi la piață, de exemplu, intervalul orar când este aglomerat poate fi evitat, așa că poți merge când nu e aglomerat.

Te-ar mai interesa: Cum se manifestă varianta Omicron: Medicul african...

Nu există această utilizare a măștii decât atunci când nu poți respecta distanța de siguranță. Asta este filosofia”, a explicat Alexandru Rafila, joi, la Digi 24.

El a subliniat însă că oamenii ar trebui să poarte masca din reflex, nu din obligație, și că purtarea măștii în spații deschise nu este o măsură luată doar de România, iar oamenii trebuie să fie informați cu privire la acest aspect. “Nu cred că e un lucru nemaipomenit, se întâmplă în aproape toate țările din UE, în spațiile exterioare unde e aglomerație foarte mare masca este obligatorie”, a adăugat reprezentantul

Te-ar mai interesa: Când ar putea ajunge varianta Omicron În România. ...

României la OMS.

Te-ar mai interesa: Comunicat de ultimă oră transmis de OMS legat de v...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri