Categories: Stil de viaţă

Alimente antiinflamatorii pe care să le consumi după vârsta de 50 de ani

O dietă sănătoasă este bună pentru organism, deoarece îi furnizează minerale și vitamine care îl întăresc și îl ajută să își îndeplinească funcțiile în mod optim.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) precizează că ar trebui consumate cinci porții de fructe pe zi, intercalate cu legume, adică la micul dejun, la gustarea de după-amiază și la gustarea de dimineață ar trebui consumată o porție de fructe; la prânz și la cină ar trebui să existe întotdeauna o porție de salată. Fiecare pacient trebuie să se consulte cu medicul său cu privire la cantitățile adecvate care trebuie consumate.

Din acest motiv, este recomandat să consultați un nutriționist pentru a vă revizui obiceiurile sănătoase și, dacă este necesar, să schimbați rutinele și alimentele atunci când împliniți 50 de ani.

În acest sens, nutriționistul Salena Sainz, fondatoarea clinicii Naturae Nutrition, pentru a îngriji pielea, a frâna inflamațiile articulațiilor și răspândirea anumitor boli.

  • Cereale integrale: Acest tip de cereale furnizează fibre, minerale și vitamine care previn colesterolul și infecțiile.
  • Curcuma: Acest condiment se caracterizează prin faptul că conține un polifenol puternic, care are un efect antiinflamator. De asemenea, reglează nivelul de zahăr din sânge.
  • Broccoli: Broccoli este bogat în sulforafan, care are proprietăți anticancerigene. De asemenea, acesta contracarează efectul radicalilor liberi, motiv pentru care previne îmbătrânirea prematură.
  • Ghimbir: Acest aliment are un conținut ridicat de gingerol, vitaminele B și C, ceea ce sporește puterea antiinflamatoare a alimentului. Ghimbirul este un aliat pentru sistemul circulator.
  • Ceaiul verde: Ceaiul verde se distinge prin excelentele sale proprietăți antiinflamatorii și prin conținutul ridicat de flavonoide, motiv pentru care oferă organismului un efect antioxidant și antibacterian complet.

Alte alimente sănătoase care ar trebui incluse în dietă

Quaker, pe site-ul său, menționează câteva alimente sănătoase care sunt esențiale pentru sănătate. Pentru a menține organismul în stare bună, este important să însoțească planul alimentar cu o activitate fizică frecventă și adecvată vârstei.

  • Somon: acest aliment este bogat în omega 3 și vitamine. Consumul acestui pește poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol, precum și a riscului de aritmie.
  • Roșii: au o cantitate mare de apă; de asemenea, sunt bogat în vitamine și minerale, inclusiv în vitamina C, o componentă majoră a unui sistem imunitar sănătos. Datorită puterii diuretice, consumul regulat poate ajuta la curățarea sângelui.
  • Ouă: Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, oferind vitamine care pot da energie și vitalitate organismului.
  • Lapte: Laptele este o sursă bună de calciu și poate ajuta la construirea și protejarea oaselor. Experții recomandă consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Sparanghel: conține puține calorii, este bogate în fibre, minerale și vitamina E. Poate susține sănătatea inimii și poate crește flora intestinală.
  • Mărul: acest fruct este o sursă bună de fibre atât solubile, cât și insolubile, de aceea se recomandă consumul acestuia, inclusiv coaja, și conține, de asemenea, nutrienți cu proprietăți antioxidante.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

43 de minute ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

o oră ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

2 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

3 ore ago

Citeste si: