Categories: Ştiri sănătate

Alimente bogate în fier pentru bebeluși! Este musai să se regăsească în alimentația micuților

Hrănirea complementară începe de obicei în jurul a 6 luni. Fără a neglija alăptarea, bebelușul începe să experimenteze alte tipuri de alimente și texturi.

Potrivit Asociației Spaniole de Pediatrie (AEPED), „este important să includem cât mai curând alimente bogate în fier”, mai ales în cazul prematurilor.

De asemenea, este indicat să nu amâne hrănirea complementară. Deși laptele matern continuă să fie un aliment hrănitor și esențial, aportul încetează să mai fie suficient după 6 luni și întârzierea trecerii la alimente solide „poate crește riscul apariției unor probleme nutriționale, precum deficitul de fier”, conform celor indicate. Prin urmare, este indicat să cunoașteți alimentele cele mai bogate în fier.

1. Carnea rosie, principala sursa de fier

Primul dintre alimentele bogate în fier care ar trebui să fie prezent în alimentația bebelușilor este carnea roșie, printre altele.  Specialiștii recomandă introducerea acestuia „în alimentația copilului din luna a șasea, în cantități mici, care se măresc treptat”.

2. Gălbenușul de ou, un alt aliment esențial

Gălbenușul de ou este recomandat de AEPED și asta pentru că se afirmă că pentru fiecare 100 de grame (2 ouă) cantitatea de fier este de 15,7%.

Prin urmare, chiar dacă mulți dintre nutrienții săi sunt concentrați în gălbenuș, a oferi bebelușilor un ou întreg este totuși sănătos pentru ei.

3. Cerealele fortificate cu fier, ce sunt?

Aveți grijă când cumpărați cereale fortificate cu fier, deoarece unele pot fi rafinate și nesănătoase pentru bebeluși.

Din acest motiv, vom stabili că AEPED se referă la cereale precum cerealele integrale al căror conținut de fier este foarte interesant.

Fulgii de ovaz, quinoa, amarant sau orez brun sunt produse pe care Organizatia Consumatorilor si Utilizatorilor (OCU) le recomanda pentru continutul lor de fier.

4. Lintea, interesanta pentru dieta

Lintea este un alt aliment bogat în fier pe care bebelușii ar trebui să îl încerce sub formă de piure, de exemplu. Acestea trebuie însă combinate cu alte tipuri de alimente, întrucât OCU avertizează că fierul provine, în acest caz, dintr-o sursă vegetală, „organismul profită doar de 2-5%”. Acest lucru trebuie luat în considerare.

5. Mazăre sau broccoli, alte variante

Printre cele mai recente recomandări ale AEPED se numără mazărea sau broccoli ca sursă de fier. Este adevărat că aportul este mai mic, însă asta nu înseamnă că ar trebui să se renunțe la aceste alimente bogate în fier.

De fapt, texturile și aromele lor diferite le fac ideale pentru hrănirea complementară a bebelușului.

Din luna a sasea de viata a bebelusului este esential sa introducem treptat alimente bogate in fier precum cele mentionate.

Cu toate acestea, alăptarea nu trebuie înlocuită, deoarece se integrează foarte bine cu începerea acestei hrăniri complementare.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

22 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

52 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică