joi, mai 26, 2022

Hrănirea complementară începe de obicei în jurul a 6 luni. Fără a neglija alăptarea, bebelușul începe să experimenteze alte tipuri de alimente și texturi.

Potrivit Asociației Spaniole de Pediatrie (AEPED), „este important să includem cât mai curând alimente bogate în fier”, mai ales în cazul prematurilor.

De asemenea, este indicat să nu amâne hrănirea complementară. Deși laptele matern continuă să fie un aliment hrănitor și esențial, aportul încetează să mai fie suficient după 6 luni și întârzierea trecerii la alimente solide „poate crește riscul apariției unor probleme nutriționale, precum deficitul de fier”, conform celor indicate. Prin urmare, este indicat să cunoașteți alimentele cele mai bogate în fier.

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

1. Carnea rosie, principala sursa de fier

Primul dintre alimentele bogate în fier care ar trebui să fie prezent în alimentația bebelușilor este carnea roșie, printre altele.  Specialiștii recomandă introducerea acestuia „în alimentația copilului din luna a șasea, în cantități mici, care se măresc treptat”.

2. Gălbenușul de ou, un alt aliment esențial

Gălbenușul de ou este recomandat de AEPED și asta pentru că se afirmă că pentru fiecare 100 de grame (2 ouă) cantitatea de fier este de 15,7%.

Prin urmare, chiar dacă mulți dintre nutrienții săi sunt concentrați în gălbenuș, a oferi bebelușilor un ou întreg este totuși sănătos pentru ei.


3. Cerealele fortificate cu fier, ce sunt?

Aveți grijă când cumpărați cereale fortificate cu fier, deoarece unele pot fi rafinate și nesănătoase pentru bebeluși.

Te-ar mai interesa: Tot ceea ce trebuie să știi despre febră. De ce se...

Din acest motiv, vom stabili că AEPED se referă la cereale precum cerealele integrale al căror conținut de fier este foarte interesant.

Fulgii de ovaz, quinoa, amarant sau orez brun sunt produse pe care Organizatia Consumatorilor si Utilizatorilor (OCU) le recomanda pentru continutul lor de fier.

4. Lintea, interesanta pentru dieta

Lintea este un alt aliment bogat în fier pe care bebelușii ar trebui să îl încerce sub formă de piure, de exemplu. Acestea trebuie însă combinate cu alte tipuri de alimente, întrucât OCU avertizează că fierul provine, în acest caz, dintr-o sursă vegetală, „organismul profită doar de 2-5%”. Acest lucru trebuie luat în considerare.

Te-ar mai interesa: Fructul ieftin care ne crește speranța de viață. C...

5. Mazăre sau broccoli, alte variante

Printre cele mai recente recomandări ale AEPED se numără mazărea sau broccoli ca sursă de fier. Este adevărat că aportul este mai mic, însă asta nu înseamnă că ar trebui să se renunțe la aceste alimente bogate în fier.

De fapt, texturile și aromele lor diferite le fac ideale pentru hrănirea complementară a bebelușului.

Din luna a sasea de viata a bebelusului este esential sa introducem treptat alimente bogate in fier precum cele mentionate.

Te-ar mai interesa: Pietrele la rinichi. Simptomul care apare dacă te ...

Cu toate acestea, alăptarea nu trebuie înlocuită, deoarece se integrează foarte bine cu începerea acestei hrăniri complementare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private