Lei iei de la patiseria de la colț sau de la gura de metrou în drum spre muncă. Deși miros îmbietor și au gust delicios, merdenelele cu brânză sau ștrudele cu mere conțin grăsimi cancerigene, avertizează medicii.
”Cea mai proastă alegere când vine vorba de o gustare sunt produsele de patiserie. Merdenelele conțin grăsimi trans care sunt cancerigene”, a spus dr. Ana Maria Iulian, nutriționist.
În plus, amestecul de făină, zahăr, lapte pudră, sare, drojdie, unt sau margarină, ciocolată și aditivi , emulgatori şi potenţiatori de aromă pe care îl conțin produsele de patiserie, este o bombă calorică, plină de grăsimi şi glucide
„Majoritatea patiseriilor folosesc margarina pentru prepararea produselor, iar eu personal evit să consum grăsimi vegetale hidrogenate cum este margarina şi nu recomand nimănui să consume margarină nici nepreparată şi mai ales coaptă, cum se găseşte în pateuri, merdenele şi alte produse asemănătoare”, adaugă medicul nutriţionist Maria Coravu.
România trece prin cea mai gravă criză a istoriei sale recente. Natalitatea se prăbușește, iar…
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…
Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…
Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…
Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…
Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…