Categories: Stil de viaţă

Alimente care îți dau energie

Te simți mereu obosită, ai vrea să dormi mai mult? La birou ziua îți pare că nu se mai termină iar sarcinile zilnice îți par de la un timp prea greu de îndeplinit? Nu trebuie să te îngrijorezi, cel mai sigur ai nevoie de odihnă, concediu dar și de o alimentație sănătoasă. Există anumite alimente pe care dacă le consumi îți pot furniza energia de care ai nevoie pentru a finaliza tot ceea ce ți-ai propus într-o zi.

Anumite alimente au rolul de a accelera metabolismul și a crește nivelul de energie, sau de a elimina oboseala din organism.

Iată ce alimente te ajută să rămâi energic:

  • La micul dejun este ideal să consumi cereale. În primul rând, acestea sunt bogate în complexul de vitamina B și se pare că pot elibera zahărul lent, oferindu-ți cât mai multă energie pe parcursul unei zile. Mai mult, sunt studii care susțin că un consum de cereale integrale ar putea să reducă riscul de mortalitate asociat bolilor cardiovasculare.
  • Legumele verzi. Altfel spus, spanacul, broccoli, dovleceii, salata verde conțin o mulțime de vitamine, dar și magneziu și fier. În plus, sunt o sursă bogată de coenzima Q10, o substanță care contribuie la producerea de energie.
  • Cele mai bune fructe care dau energie sunt piersicile, strugurii, merele și bananele. Dintre acestea piersicile ocupă primul loc deoarece au și rolul de a detoxifia organismul. Merele, în schimb, fiind bogate în carbohidrați, fibre și glucoză au avantajul că se digeră mai lent, te ajută să păstrezi energia pe toată durata zilei.
  • Semințele de in, de cânepă și cele de floarea soarelui. Sunt bogate în acizi grași Omega 3 și Omega 6, dar și în fier, zinc, vitamina B, cupru și sunt și o sursă bună de proteine care aduc energie organismului.
  • Afinele, zmeura și murele sunt bogate în antioxidanți, ceea ce înseamnă că previn inflamațiile din corp și în plus, scad riscul apariției cancerului, pentru că te protejează de radicalii liberi. De asemenea, sunt o sursă rapidă de energie.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra