Sari la conținut

Alimente care îți dau energie

Te simți mereu obosită, ai vrea să dormi mai mult? La birou ziua îți pare că nu se mai termină iar sarcinile zilnice îți par de la un timp prea greu de îndeplinit? Nu trebuie să te îngrijorezi, cel mai sigur ai nevoie de odihnă, concediu dar și de o alimentație sănătoasă. Există anumite alimente pe care dacă le consumi îți pot furniza energia de care ai nevoie pentru a finaliza tot ceea ce ți-ai propus într-o zi.

Anumite alimente au rolul de a accelera metabolismul și a crește nivelul de energie, sau de a elimina oboseala din organism.

Iată ce alimente te ajută să rămâi energic:

  • La micul dejun este ideal să consumi cereale. În primul rând, acestea sunt bogate în complexul de vitamina B și se pare că pot elibera zahărul lent, oferindu-ți cât mai multă energie pe parcursul unei zile. Mai mult, sunt studii care susțin că un consum de cereale integrale ar putea să reducă riscul de mortalitate asociat bolilor cardiovasculare.
  • Legumele verzi. Altfel spus, spanacul, broccoli, dovleceii, salata verde conțin o mulțime de vitamine, dar și magneziu și fier. În plus, sunt o sursă bogată de coenzima Q10, o substanță care contribuie la producerea de energie.
  • Cele mai bune fructe care dau energie sunt piersicile, strugurii, merele și bananele. Dintre acestea piersicile ocupă primul loc deoarece au și rolul de a detoxifia organismul. Merele, în schimb, fiind bogate în carbohidrați, fibre și glucoză au avantajul că se digeră mai lent, te ajută să păstrezi energia pe toată durata zilei.
  • Semințele de in, de cânepă și cele de floarea soarelui. Sunt bogate în acizi grași Omega 3 și Omega 6, dar și în fier, zinc, vitamina B, cupru și sunt și o sursă bună de proteine care aduc energie organismului.
  • Afinele, zmeura și murele sunt bogate în antioxidanți, ceea ce înseamnă că previn inflamațiile din corp și în plus, scad riscul apariției cancerului, pentru că te protejează de radicalii liberi. De asemenea, sunt o sursă rapidă de energie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel